Hamza Dağ: “Bu eylemlerle diz çöktüremeyeceksiniz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, cezaevi servis aracının geçtiği sırada çöp konteynırına bırakılan bombanın patlatılmasına ilişkin, “Birtakım örgütler ve ağa babaları bilsinler ki 15 Temmuz’da bu millet nasıl ki sizi bu milletin işgal girişiminde sizi uzaklaştıramazsa bu tarz eylemlerinizle de bu ülkeye diz çöktüremediniz ve çöktüremeyeceksiniz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hamza Dağ: “Bu eylemlerle diz çöktüremeyeceksiniz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, cezaevi servis aracının geçtiği sırada çöp konteynırına bırakılan bombanın patlatılmasına ilişkin, “Birtakım örgütler ve ağa babaları bilsinler ki 15 Temmuz’da bu millet nasıl ki sizi bu milletin işgal girişiminde sizi uzaklaştıramazsa bu tarz eylemlerinizle de bu ülkeye diz çöktüremediniz ve çöktüremeyeceksiniz” dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti İzmir İl Teşkilatı bayramlaşma töreni düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı Binasında gerçekleştirilen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

İzmir’de sabah saatlerinde cezaevi servis aracının geçtiği sırada çöp konteynırına bırakılan bombanın patlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Dağ, “Elim hadiseden dolayı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah’ın izniyle bu eylemler bizim ülkeye olan sevdamızdan, hizmet aşkımızdan geri döndüremeyecek. Birtakım örgütler ve ağa babaları bilsinler ki 15 Temmuz’da bu millet nasıl ki sizi bu milletin işgal girişiminde sizi uzaklaştıramazsa bu tarz eylemlerinizle de bu ülkeye diz çöktüremediniz ve çöktüremeyeceksiniz. Büyük Taarruz’da Afyon’dan yola çıkarak Yunan bayrağını indiren Yüzbaşı Şerafettin’in ruhu ne ise Ak Parti’nin ruhu da aynıdır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bugün adalet yürüyüşü yapanlar, eğer adalet konusunda bir takım iddiada iseler, sadece Enis Berberoğlu tutuklandığında o yürüyüşü yapmazlardı. Mademki adaletsizlik olduğunu düşünüyordun, AK Parti’ye kapatma davası açtıklarında nerdeydin? Madem adaletsizlik var diyorsan, ‘Yüzlerce baş örtülü kardeşlerimiz üniversite kapılarında beklerken nerdeydin’ diye sorarlar adama. Samimiyet burada ortaya çıkar. Sadece sana dokunulduğunda değil, her zaman ortaya çıkar. Samimiyet göründüğün gibi olacaksın” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını ve adalet kurultaya eleştiri

CHP Liderinin üzerinde atlet ile paylaşılan fotoğrafını da eleştiren Dağ, “Bir fotoğraf paylaştın, ‘bu milletin içinden biriyim’ demeye çalıştın. Bu millet o oturduğu haliyle sosyal medyada o fotoğraflarını paylaşmaz. Evinde ayrı, dışarıda ayrı bir rahat içindedir. Bu milleti sen anlamıyorsun. Bu milleti o fotoğrafı paylaştığın şekilde bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam diye gördün. İşte her yaptığınız iş elinize bulaşıyor. En son adalet kurultayı düzenlediler. Yine samimiyet yok. Günler öncesi ilanlar yaptılar, yanlış şeyler yapılmasın, içki içilmesin vs dediler. Kimin ne yaptığına karışacak değiliz. Ama bu milletin değerlerine doğusundan batısına herkese sorun şehitliklerde ve mezarlıklarda içki içilmez. Ama siz samimiyetten uzak bunu yaptığınızda elinize yüzünüze bulaştırdınız. Tüm Türkiye de her şeyle bunu görmüş oldu. Biz Allah’a hamdolsun, teslimiyeti de samimiyeti de sadakati de iyi biliriz. Kurban Bayramı aynı zamanda fedakarlıktır. Maddiyattan, zamanımızdan fedakarlıktır. Kurban Bayramı’nda yardımlaşma ve dayanışma vardır."

“Kongre sürecinde değişimler olacaktır”

Kongre sürecine dair konuşan Dağ, “Kongre sürecinde birtakım değişimler elbette olacaktır. Ama bunlar bir bayrak yarışı olacaktır, bir bayrağı daha yukarılara taşımak noktasında olacaktır. Hiçbir kardeşimiz kenara atıldığını düşünmeyecek. Herkes bu partide belirli zamanlarda vazifesini yapacak. Öyle bir seçim yaşıyoruz ki bütün herkes 2019’a konsantre olmuş ve 2019 seçimlerini konuşuyor. Tüm dünya konuşuyor. Öncellikle samimiyet, teslimiyet olacak. Kimse kimsenin önüne geçmeyecek. Kimsenin parti içinde ‘onun bunun adamı’ olmasına gerek yok. Bizler AK Parti’nin neferiyiz. Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın yol arkadaşlarıyız” ifadelerini kullandı.

Partililere sosyal medya uyarısı

Partilileri sosyal medya konusunda uyaran Hamza Dağ, “Sosyal medya icat oldu mertlik bozuldu. İki tane gördüğüm hatamız var. Yaptığımız çalışmalar önemli çalışmalar, 10 çalışma yapıp 100 sosyal medya paylaşımı yaparsak samimiyet kalmıyor. Bir parti gönüldaşı, bir şekilde kızdığı ilçe başkanı, il başkanı ya da milletvekili ile konuşmak varken, sosyal medya üzerinden paylaşması bu partinin dava arkadaşlığına terstir. Bunu İzmir içinde değil Tüm Türkiye’de söylüyorum. Bunu en iyi şekilde hayata geçirmemiz lazım, biz kalpten birbirimizi severiz. Bunu daha yoğun yaparsak İzmir’de birşeyler değişmez diyenlere mesaj verilecek. Bir tarihi dönüşümü yapacak kadrolar sizlersiniz. Nasıl 1994’te önce İstanbul’un tarihini, sonra Türkiye’nin tarihini İstanbul’daki kadrolar sağladıysa önce birbirimizle muhabbeti sonra İzmirlilerle muhabbeti artırdığımızda tarihsel dönüşümü hep birlikte sağlayacağız” diye konuştu.

“Bu milletinin arasına fitne sokamayacaklar”

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise Kurban Bayramı aslında takvaya ulaşabilmek için Allah rızası için hep birlikte yaptığımız bayram. İnşallah Allah bu güzel milletin önüne iyilikler sersin, düşmanlardan, şer odaklarından uzak tutsun” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Delican, “Bu yüce millet ne zaman birlik ve beraberliğini kaybettiyse hep bölünmüş, tarihin tozlu sayfalarında devletlerini kaybetmişler. Geçmişe baktığınızda Rusya aslında Altınordu Devleti’nin bir Türk devletinin içinden çıkma ve bizim topraklarımızın büyük bölümüne hakimiyet kurmuş . Neden Altınordu 400 yıl bu topraklara hükmederken yıkıldı, çünkü kendi aralarında bölündüler. Bugün o topraklarda Ruslar var. Avrupa’da birçok örneği var. Biz ne zaman birlik beraberliği kaybedip fitne aramıza giriyorsa devletlerimiz de elimizden gidiyor. Bu zamana kadar millet olarak ne zaman direndiysek dimdik ayağa kalktık. 15 Temmuz’da sokağa dökülmeseydik o zamanlar Altınordu Devleti’ni nasıl parçaladılarsa bizi de parçalamak için o hain planlarını kuracaklardı. FETÖ bu milletin evlatlarını şeytana çevirdi. Birlik ve beraberliğe daha fazla sahip çıkma zamanını yaşıyoruz. Bundan sonra asla 15 Temmuzla bu milletin birlik ve beraberliği ile olmayacak. Bu milletin içine fitne sokulmasına teşkilatlar olarak biz de izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Başkan Aziz Kocağlu’nu eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Başkan Delican, şunları söyledi:

“Birileri adalet adı altında aralara fitne sokmaya çalışıyor. Bu millete İzmirlilere bunu anlatmak zorunayız. İzmir Büyükşehir Belediyesinden İzmirlilerin memnuniyeti 36. 7 idi şimdi nerelerde kimbilir. Bu kentin sorunu ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşüm. Bu üç ana problemi topladığınızda memnuniyetsizlik yüzde 70’leri buluyor. Demek ki İzmirliler bundan memnun değil. İzmir’in trafiğini kilitledin, bu arabalar nerden gidecek. Ulaşım master planı olmayan bir kentte yaşıyoruz. Bu kadar gökdelenler yapılıyor master planları nerde. Bunların planı yok, bu kente dair hayalleri bile yok. Dünya şehri böyle olamaz. İzmir bunların elinde dünyada çarçur edilmesin. Ama maalesef ideolojik yaklaşım ve korkularla, belki biz kendimizi iyi anlatamadık ama böyle bir tablo çıkıyor. İnşallah 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesini AK Parti hizmeti ile buluşturacağız.”

Başbakan 8-9 Eylül’de İzmir’de

Başbakan Binali Yıldırım’ın 8-9 Eylül tarihlerinde İzmir’e geleceğini belirten Sayın Başbakan, İZBAN’ın Selçuk uzantısını açacak. Ayrıca Göztepe ve Alsancak Stadı’nın temelini atacak. 8 Eylül Manisa’nın, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu ve bu kurtuluşu da Başbakanımızla birlikte kutlayacağız. O gece İzmir- Manisa arasında tünel açılışı için ışık gördü yapacağız. Sayın Başbakanımız her geldiğinde İzmir’e müjdelerle geliyor bu defa temel atmalarla açılışlarla gelecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar