Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir, zararlı mı, sakınacası var mı?

Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir, zararlı mı, sakınacası var mı? Hamile kadınlar denize veya havuza girebilirler mi, hamile haldeyken denize girmenin zararları veya sakıncaları nelerdir? Hamileliliğin ilk üç ayında ve son üç ayında denize girilebilir mi?

Google Haberlere Abone ol
Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir?

Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir, zararlı mı, sakınacası var mı? Hamile kadınlar denize girerken nelere dikkat etmeli, hamile halde denize girilir mi, hamilelerin denize girmesinde bir sakınca var mı? Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir, zararlı mı, sakınacası var mı?

Yaz aylarında sıcakların tavan yaptığı günlerde denize girerek serinlemek isteyenler arasında doğal olarak çok fazla hamile kadın da yani anne adayı da bulunuyor. 

Hamilelikte birçok konuya dikkat etmek zorunda kalan anne adayları denize girilip girilmeyeceği, yüzmenin hamileliğe zarar verip vermeyeceği konusunu da merak ediyor. 

Haliyle hamileler denize girebilir mi, yüzebilir mi, yüzerse ne olur, bebek zarar görür mü sorularının cevabını arıyor. 

Peki, uzmanlar bu konuda ne diyor? İşte detay:

Hamilelerin denize veya havuza girmeleri konusunda Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, hamilelik ve yüzme konusunda önemli bilgiler verdi:

Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir
Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir

 

HAMİLELİĞİN İLK 3 AYI

Bu dönemde ideal süre günde 30 dakikadır. Güne yüzerek başlamak sabah bulantılarını azaltır ve dinamik bir başlangıç yapmanızı sağlar.

Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir
Hamileyken denize girilir mi, hamileler yüzebilir

 

HAMİLELİRİN İKİNCİ 3 AYI

Bebeğiniz büyürken, vücudunuz da ağırlaşıyor. Çoğu anne adayı bu dönemde yüzmeyi azaltır ama uygun bir mayo giyerek ve özellikle sırt üstü yüzmeyi tercih ederek bel ve sırt ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

HAMİLELİĞİN SON ÜÇ AYINDA

Bu dönemde stresi azaltmak ve sırt ağrılarından kurtulmak için en iyi stil kurbağalamadır. Eğer bir şnorkel takarsanız, yüzerken boynunuzda gerginlik de olmaz.

BU BELİRTİLERİ FARK ETTİĞİNİZ AN YÜZMEYİ BIRAKINIZ

Vajinal kanama, karında ağrı, sıvı gelmesi, rahimde kasılmalar, nefes darlığı, yorgunluk, göz kararması ve düzensiz kalp atışları hissederseniz, yüzmeyi bırakın ve hemen sudan çıkın.

HAMİLELERE YÜZMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE ÖNEMLİ UYARILAR

Eğer 30 dakika ve üzerinde yüzüyorsanız mutlaka yeterli sıvı ve glikoz almalısınız.

Havuza atlamayın ya da dalmayın.

Su soğuksa ısrarcı olmayın.

Temizliğinden emin olmadığınız yerlerde yüzmeyin

Gebeyken tek parça mayolar yerine, iki parçalı olanlar tercih edilmelidir.

Yüzme bilmiyorsanız, gebelik bunun için uygun bir zaman değildir. Ama yine de havuzda yapılabilecek pek çok egzersiz bulabilirsiniz. En basiti, suda küçük adımlar atarak yürümek gibi. Ama gebelik öncesi nadir de olsa yüzüyorsanız, süreyi gebelikte yavaş yavaş artırabilirsiniz. Düzenli bir yüzücüyseniz aynı tempoyu sürdürebilirsiniz.

Kendinizi çok yormayın, zorlamayın. Doğru önlemleri alarak hem eğlenin hem egzersiz yapın.


 

Yorumlar