Hamilelikte mide yanması

Hamilelikte mide yanması, anne adaylarının en çok mağdur olduğu konular arasındadır. Hamilelikte mide yanması nasıl geçer, ne geçirir, ne yemek gerekir. Hamilelikte mide yanması ile ilgili merak edilenler

Google Haberlere Abone ol
Hamilelikte mide yanması

Hamilelikte mide yanması, anne adaylarının en çok yaşadığı sorunlardan biridir. Hayat kalitesini olumsuz etkileyen bu durumdan nasıl kurtulunur. Hamilelikte mide yanmasını geçirmek için ne yapmak gerekir.

Hamileliğin özellikle ilerleyen aylarında yaşanan mide yanması sorunu nasıl geçer, hangi yiyecekler mide yanmasına sebep olur, hangi yiyecekler mide yanmasını geçirir. 

HAMİLELİKTE MİDE YANMASININ SEBEBİ?

Hamilelikte mide yanmasının başlıca sebebi anne adayının hormonlarında meydana gelen değişikliktir. Hamilelikte üst seviyelere çıkan progesteron hormonu, mide ve yemek borusu arasındaki kapakçığı gevşetir bu sebeple mide asidi yemek borusuna doğru yol alır ve anne adaylarını rahatsız eden mide yanmasına sebep olur. Reflü şikayetinin artması bu sebeple olur. Hamilelikte reflü en çok rastlanan sağlık sıkıntılarından biridir.

HAMİLELİKTE MİDE YANMASINI NE GEÇİRİR?

Hamileliğin ilk aylarında anneleri rahatsız eden mide bulantısı ilerleyen zamanlarda yerini mide yanmasına bırakır. Bebek büyüdükçe artan mide yanması şikayeti hamileleri rahatsız eder. Beslenme düzenini değiştirerek bunun önüne geçmek ya da azaltmak mümkündür. Sık ve az yemek bir nebzede olsa bu sorunun önüne geçer. Yenen yiyeceklerin çok yağlı, baharatlı ve tuzlu olmamasına özen göstermek gerekir. Özellikle hazır yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Anne adaylarına mide yanması için önerilen günlük pastorize soğuk süt içmeleridir. Soğuk süt mideyi rahatlatır. Doktorunuz önerisi ile antiasitik ilaçlar almak da bu süreçte rahatlatan önerilerdendir.  

HAMİLELİKTE MİDE YANMASINA HANGİ YİYECEKLER SEBEP OLUR

Aşırı tüketilen kahve

Çikolata ve çikolatalı yiyecekler

Asitli içecekler ve hazır meyve suları

Asit içeren gıdalar ve konserve gıdalar

İşlem görmüş sakatat; Salam, sosis, sucuk, pastırma

Aşırı baharatlı yiyecekler, cipsler

Yağlı yemekler ve kızartmalar bazen börekler

HAMİLELİKTE MİDE YANMASI İÇİN HANGİ İLAÇ KULLANILIR?

Tüketilen yiyeceklere dikkat edildiği halde mide yanması şikayeti devam ediyorsa mutlaka doktor tavsiyesi ile antiasitik ilaçlar kullanılabilir. Ancak beraberinde başka ilaç alınmadığına dikkat etmek gerekir. Mutlaka doktorunuza danışın.

Yorumlar