Hamilelikte baş ağrısı neden olur?

Gebelikte rastlanan en sıkıcı sorunlardan biri de baş ağrısıdır. Bazen sebepsiz bir anda ortaya çıktığı sanılan baş ağrısı çeşitli nedenlere bağlı olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Hamilelikte baş ağrısı neden olur?

Gebelikte karşılaşılan baş ağrısının nedenlerini bilmek tedavi için önemlidir. Sebepleri bilinen baş ağrısını önlemek ya da tedavi etmek daha kolaydır.

Hamilelikte baş ağrısının nedenleri:

Gebelikte karşılaşılan baş ağrısının belirgin en önemli sebebi hormonlarda meydana gelen değişimdir. Daha sonra mide bulantısı, uykusuzluk, stres gibi nedenler sayılabilir. Hamilelikte su tüketimi sağlık için ekstra önem kazanmaktadır. Eksik su tüketimi de hamilelikte baş ağrısına neden olabilir. Uzun süreli açlık ta gebelikte baş ağrısı nedenlerinden biri olabilir.

Hamilelik öncesinde vücuda kazandırılan kahve, çay , kola gibi alışkanlıkları hamilelik döneminde terk etmek de bazen baş ağrısı sebeplerinden olabiliyor.

Hamilelikte baş ağrısı çözümleri

Gebelik takibini yapan doktorunuza mutlaka baş ağrınızdan bahsetmeli ve önerilerini dikkate almalısınız. Bol su tüketmek, yürüyüş yapmak ve temiz hava teneffüs etmek hamilelikte baş ağrısnı geçirek doğal yöntemlerdendir. Masaj yaptırmak da aynı şekilde baş ağrısını geçirmek için geçerli bir yol olabilir.

Papatya çayı aşırı tüketmemek kaydı ile sinir ve stresi yatıştırdığı için gebelikte baş ağrısını geçirebilecek bitkisel bir yöntem olabilir. Düzenli uyku, az ve sık yemek yine baş ağrısını geçirmek için etkili yöntemlerden. Önlem alınmasına rağmen yine de baş ağrısı çekiyorsanız ensenize buz kompress yapmak baş ağrısına iyi gelir. 

Yorumlar