Hamilelik hakkında ilginç gerçekler

Hamilelik , hamilelik hakkında ilginç gerçekler , hamilelik dönemi , hamilelik döneminde neler yaşanır , hamilelik döneminde yaşanan değişiklikler

Google Haberlere Abone ol
Hamilelik hakkında ilginç gerçekler

Hamilelik hakkında ilginç gerçekler

Hamilelik sırasında kadının bağışıklık sistemi zayıflar. Bu gebeliğin saklanması ve normal gelişimi için oldukça önemlidir.

Bağışıklık sisteminin temel görevi vücuda giren yabancı hücreleri bulup zararlarından ayrıştırmaktır. Yeni hayatın oluşmasında hem annenin hem de babanın hücreleri yer alıyor. Babanın hücresi ana vücudu için yabancıdır ve annenin bağışıklık sistemi onu potansiyel bir tehdit olarak algılayabilir. Dolayısıyla bebeği korumak için annenin vücudu kendi bağışıklık sistemini kısmen zayıflatır.

Bundan dolayı hamilelik sırasında kadınlar bulaşıcı ve nezle hastalıklarına daha sık tutulur, kadınların çoğu bölümünde mantar enfeksiyonu uyanır, kronik hastalıklar keskinleşir vb. bu hamilelik sırasında bağışıklık sisteminin zayıflaması ile bağlantılıdır.

Gebeliğin erken bozulmasının (gebeliğin lap öncesinde) nedeni birçok durumlarda (bazı bilgilere gözrə 70% durumlarda) ceninde herhangi genetik patoloji ile ilgilidir.

Gebelik sırasında kadınlar kokuları ve tatları daha iyi hissetmeye başlar. Bu savunma mekanizmasıdır. Bunun temel amacı, annenin organizmasını kalitesiz, bozuk, hasarlı maddelerden korumaktır yani zehirlenmeye karşı önlem alır.

Hamile kadınların renklere karşı oldukça hassastır. Çok parlak renkler (parlak kırmızı, turuncu) kadında baş dönmesine hatta kusmaya neden olabilir.

Hamilelik sırasında kadınların vücudunun birçok bölgesinde tutulmalar yaşanır. Bu hamilelik sırasında mukoza kısalır olan değişikliklerle ilgilidir.

Bu durumda doktorlar kadınlara deniz suyu bazında burun spreyler veya damlalar kullanılması tavsiye ediyor. Zükâma karşı özel araçlar kullanmak (özellikle hamileliğin başında) tavsiye edilmez.

Hamilelik sırasında kadının düşüncelerinde de belli değişiklikler gerçekleşir. Matematiksel fonksiyonlar, belleği ciddi zayıflar. Bu da hamile kadının vücudunda yaşanan süreçlere bağlıdır ve doğumdan sonra durum hızlı düzelir.

Doğum sırasında kadın 250-400 gr kan kaybediyor. Bu kadının vücudu için tehlikeli değildir. Mesele şuradadır ki, hamilelik döneminde kadının vücudu yedek kan topluyor.

Hamilelik sırasında ruhunda bazı değişiklikler olur. Bunun nedeni hormonal değişikliklerdir. Hamile kadın daha hassas, daha alıngan olur ve sık sık her şeye ağlamaya başlar.

Yorumlar