Hamaney'den İslam dünyasına ABD uyarısı

Hamaney, Amerika'nın İslam dünyasını sevmediği halde Şiilere karşı bazı Sünni ülkeleri desteklediğini hatırlatarak bunun ne anlama geldiğinin iyi idrak edilmesi gerektiğini söyledi. Her zaman Sünni Filistin halkının yanında olduklarını belirten Hamaney, İslam dünyasının Şiisiyle Sünnisiyle birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hamaney'den İslam dünyasına ABD uyarısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İslam dünyasına bölücü politikaları yürüten ABD konusunda uyarılarda bulundu. Hamaney, Amerika'nın Sünnileri de sevmediği halde bazı Sünni ülkeleri Şiilere karşı kışkırttığını belirterek bunlara karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi. Kudüs Günü'nde İran halkının Sünni Filistinli kardeşleri için sokaklara çıktığını hatırlatan Hamaney, İslam dünyasının böyle bir dönemde birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi. 

İran'ın başkenti Tahran'da Ramazan Bayramı vesilesiyle toplumun bazı kesimlerine hitap eden Hamaney, birlik oluşturup nifak ve kopukluktan uzak durmanın tüm Müslümanların menfaatine olduğunu belirterek, Filistin meselesinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Hamaney, “ABD’li senatörlerin gerçekte İslam dinine karşı olmalarına rağmen Şiilere karşı Sünnileri desteklemesi, birer komplo ve düşmanlığın göstergesidir ve buna dikkat edilmesi lazım ancak bazı İslam ülkeleri bunun farkında değil” şeklinde konuştu.

Kudüs Günü’nde Filistin’i desteklemek için sokaklara inen İran halkını takdir eden Ayetullah Hamaney sözlerini şöyle sürdürdü: Mübarek Ramazan ayında oruç olan İran’ın Şii Müslümanları meydanlara inip Sünni Filistinlileri destekliyor ve bu da gerçek anlamdaki bir İslami birliği temsil ediyor. İslam’a göre, düşmanın herhangi bir Müslüman ülkeye saldırdığı takdirde tüm müslümanların yapabileceği her şekilde buna karşılık vermesi farzdır. Tabii bu yönde Müslüman milletler hep beraber hareket ediyor ancak devletler de bu alandaki görevini yerine getirmelidir.

Yorumlar