Haluk Levent'ten "Çanakkale" klibi

- Sanatçı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, üç cephede savaşan dedesi Diyap Baş anısına, senfoni orkestrası eşliğinde "İzmir Marşı"nı seslendirdi - Levent: - "Bu klip Çanakkale'de, Yemen'de, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Güneydoğu'da, Kıbrıs'ta ve 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanların hepsine adanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Haluk Levent'ten "Çanakkale" klibi

İSTANBUL (AA) - Şarkıcı Haluk Levent, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, üç cephede savaşan dedesi Diyap Baş anısına, senfoni orkestrası eşliğinde "İzmir Marşı"nı seslendirdi.

Levent, yıllardır sahnelerde söylediği "İzmir Marşı"nı bu kez klip olarak sevenlerinin beğenisine sundu.

Kemal Başbuğ yönetmenliğinde çekilen klipte 55 kişilik senfoni orkestrasının eşlik ettiği Levent'in ilk kez smokin giydiği görüldü. Çanakkale Zaferi'nin 102. yılına denk gelmesi nedeniyle bugün sosyal paylaşım siteleri ve televizyonlarda yayınlanan klip, ilgi gördü.


- "Bu ülke size minnettar"

Klipte Levent'in marşı, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında şehit olanların isimlerinin yazılı olduğu koltuklara okuduğu görülürken, bu kişilerin isimleri klipte okunan şiirde de geçiyor.

Klip, Levent'in dedesi için kaleme aldığı, şu satırlarla noktalanıyor:

"Dedem Süleyman oğlu Diyap (1893-1963), üç kardeşi ile birlikte 14 yıl boyunca Çanakkale, Yemen ve Sakarya'da savaştı. Kardeşlerden Gani şehit oldu. Diğer kardeş Yunus, vücudundaki mermi ile 40 yıl daha yaşadı. Bu ülke size minnettar."

Klibiyle ilgili konuşan Levent, "Bu klip Çanakkale'de, Yemen'de, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında, Güneydoğu'da, Kıbrıs'ta ve 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanların hepsine adanmıştır." dedi.



Yorumlar