Halk TV'ye konuşan Ali Babacan darbecileri aklamaya çalıştı

Halk TV'de katıldığı programda 28 Şubat darbecilerini aklayarak bugünün iktidar partisinden daha iyi olduklarını ima eden Ali Babacan'a tepkiler yükseliyor.

Google Haberlere Abone ol
Darbecileri aklayan Ali Babacan'a sert tepki

CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'de katıldığı bir programda hükümeti eleştirmek adına 28 Şubat darbecilerini aklayan Ali Babacan'a tepkiler çığ gibi büyüyor. Babacan, Müslümanlara hayat hakkı bile tanımayan 28 Şubat darbecilerinin bugünkü iktidardan daha iyi olduklarını ima etmeye çalıştı. Babacan'ı bu iması başta 28 Şubat mağdurları olmak üzere birçok kesimden sert tepki aldı. 

Babacan Halk TV'de Sözcü Gazetesi Yazarı CHP'li gazeteci Özlem Gürses'e yaptığı açıklamalarda, "28 Şubat sürecinde ordunun korku iklimi vardı. Ama o günlerde muhalefetin sesi kısılmadı. Şu anda ise devlet düzeni ve iktidar partisinin oluşturduğu bir korku iklimi var." ifadelerini kullandı.

Partilerin kapatıldığı, başörtülü öğrencilerin okullardan, memurların ise devlet dairelerinden atıldığı, sırf namaz kıldıkları için ordudan atılan insanların hiçbir yerde iş bulamadığı bir 28 Şubat sürecinin hiç yaşanmamış gibi söz eden Babacan'ın o dönemde nerede yaşadığı merak konusu oldu. 

Babacan'ın "Muhalefetin sesi bu kadar kısılmadı" dediği 28 Şubat sürecinde Refah Partisi silah zoruyla iktidardan indirilerek kapatıldı, kapısına kilit vuruldu; Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı getirildi.

YUSUF KAPLAN: YAZIKLAR OLSUN!

Babacan'ın 28 Şubat güzellemelerine tepki gösterenler arasında yer alan Yazar Yusuf Kaplan, "Bugün 28 Şubat darbesini aklamaya çalışanlar, yarın 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini de aklamaktan çekinmeyecektir! Bu pespaye zihniyeti kınıyorum! Yazıklar olsun!" dedi. 

İşte Ali Babacan'a gösterilen tepkilerden bazıları:

Yorumlar