Hakan Dıravacı kimdir?

Hakan Dıravacı kimdir sorusu borsa yatırımcıların son dönemlerde sıkça sorduğu sorulardan biridir. Peki, kimdir bu Hakan Dıravacı?

Google Haberlere Abone ol
Hakan Dıravacı kimdir?

Hakan Dıravacı kimdir, nerelidir, ne iş yapar ve neden gündem oluyor soruları son günlerin popüler soruları arasında yer alıyor. 

Hakan Dıravacı adı borsa spekülatörleri arasında yer alıyor. Çünkü bu konuda daha önce hakkında yapılmış suç duyuruları ve açılmış davalar var. 

Örnek olarak en son 2010 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kelebek Mobilya ile Aksu İplik hisse senetlerinde gerçekleşen işlemlerde, Sermaye Piyasası Kanununun ilgili maddesinde tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiiller tespit etti. 

Yani özetle spekülasyon tespitlerinde bulundu.

Tespitler sonrasında aralarında Hakan Dıravacı'nın da olduğu dört kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Hakan Dıravacı ve aynı isimlerin daha önce de Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları T.A.Ş. (Aksu İplik) hisse senetlerinde benzer suçlar işlediği tespit edilmişti.

Hakan Dıravacı en son İhlas Holding A.Ş. (IHLAS) pay piyasasında gerçekleştirdiği şüpheli ve şaibeli işlemler nedeniyle soruşturmaya maruz kalmıştı.

Mahkeme, Dıravacı'ya 1 milyon 828 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar vermişti. 

SPK 2020 yılında yine aynı isim hakkında Doğan Holding hisseleriyle alakalı spekülasyonu nedeniyle ceza vermişti. 

EN SON TUREX'TE YAKALANDI, MEN EDİLDİ

Hakan Dıravacı en son Turex'in hisse senetlerinde hile yaparken yakalandı. 

Borsa İstanbul sabah erken saatlerde hileli işlemler yaptığını fark ettiği Hakan Dıravacı hakkında işlem başlattı. Başlatılan işlem kapsamında önleyici tedbirler alındı. 

Borsa İstanbul'dan yapılana çıklamada şöyle denildi: 

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş. (#TUREX.E) payının piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 16/04/2021 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Peki, kimdir bu Hakan Dıravacı?

Hakan Dıravacı hakkında kamuoyunda çok fazla bilgi bulunmuyor.

Ancak 40'lı yaşlarında aslen Trabzonlu olduğu bilinen bir yatırımcıdır.

Dıravacı'nın şu anda İzmir'de ikamet ettiği biliniyor.

 

Yorumlar