Hakan Altun babası kim?

Hakan Altun babası kim, ne iş yapıyordu soruları ünlü sanatçıyı tanıyan ve bilenler tarafından sıklıkla merak edilen sorular oluyor. İşte Hakan Altun'un babası hakkındaki bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Hakan Altun babası kim?

Hakan Altun babası kim, nereli, kaç yaşındaydı ve ne iş yapıyordu soruları bu aralar yaptığı programla gündeme gelen ünlü sanatçıyı görenler tarafından merakla soruluyor. Peki, Hakan Altun'un babası kim? İşte Hakan Altun'un babası hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Hakan Altun babası kim?
Eski Futbolcu Arap Hasan lakaplı Hasan Altun

 

Hakan Altun, 1972 İstanbul doğumlu. Aslen Siirtli olan Hafız Zeki Altun’un torunu olan Hakan Altun ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na girdi. Orta, lise ve yüksek öğrenimini de aynı okulda tamamladı. İTÜ Sosyal Bilimler dalında master yaptı. 1994’de Edirne Türk Devlet Müziği topluluğunda ud çaldı. Bu işin kendisine göre olmadığını anlayan Hakan Altun, ailesinin de iznini alarak 1997’de bu görevinden istifa etti. Hakan Altun askere gitmeden önce İstanbul eğlence hayatının en popüler eğlence merkezlerinde sahne aldı. Arkadaşları Ayşe ve Aykut’la birlikte bir dönem ‘AHA’ grubunda şarkı söylediler.

Ve ardından vatani görevi gereği askere gitti. Askerliğini Ankara’da yapan Hakan Altun hayatının dönüm noktasını askerdeyken yaşadı. Çünkü bestecilik kabiliyetini ilk kez askerde fark etmişti. İlk bestelerinden olan ‘Hani Bekleyecektin’ ise Hakan Altun’un anlatımıyla şöyle gerçekleşti. Hakan Altun; “Askere gittiğimde çok sevdiğim biri vardı. Onu bırakarak askere gittim. Günlerce telefon sıralarında aileme ve sevdiğim insana telefon etmek için sıra bekledim. Biz askerde acemi olduğumuz için bizi çok bekletiyorlardı. Sıranın bana geldiği gün yine saatlerce kuyrukta bekledim telefon etmek için. İlk ailemi aradım daha sonra onu aradım ama beni daha sonra ara dedi ve telefonu yüzüme kapadı. Ben de o duyguyla ‘Hani Bekleyecektin’i yaptım dedi.

Ve askerde ilk albüm hazırlıklarına başlayan Hakan Altun 1999’da ilk solo albümü “Hakan”, Hani Bekleyecektin ile müthiş bir çıkış yakaladı. Ardından sırasıyla Ağlamak Yok Yüreğim, Nefesimsin, Yaralı Bir Aşkın Öyküsü, Hediye, Küstüm Aşklara, Aşk Ayrılık ve Adam, Aklın Bende Kalmasın, Tercihimdir, Senden Sonrası, dedesi Hafız Zeki Altun anısına hazırladığı Dedemin İlahileri, Aşk Lütfen Gel ve son olarak da Konu: Aşk ile müzik dünyasındaki ilerleyişine emin adımlarla devam ediyor.

Hakan Altun babası kim?

Gerek yorumculuğu gerekse bestecilik kimliği ile sevilen Hakan Altun; C. Kurtoğlu, B.Serttaş, Hande Yener, Seda Üren, Muazzez Ersoy, Elif Karlı, Gülben Ergen, Petek Dinçöz, Hilal Özdemir, S.Arıca, Ercan Saatçi, Emirkan, Alişan, Deniz Erdoğan, Kibariye, Murat Kurşun, Sinan Zorbey, Berdan Mardini, Ebru Gündeş, Ufuk Yıldırım gibi bir çok sanatçının albümlerine kendi bestelerini verdi.

Hakan Altun'un babası eski futbolcu Arap Hasan lakaplı babası Hasan Altun'dur.

Hasan Altun 4 yıln önce 2017 yılında hayatını kaybetmişti.

Doğma büyüme Vefa'lı olan, Vefa sporda futbol oynayan 76 yaşında yaşlılığa bağlı yaşamını yitiren Hasan Altun son yolculuğuna Fatih camisinden uğurlanmış; cenaze törenine çok sayıda ünlü isim de katılmıştı.

Hakan Altun babası kim?
Hasan Altun, 2017 yılında hayatını kaybetmişti.

 

Hakan Altun'un babası Hasan Altun, İstanbul Zeytinburnu'nda toprağa verilmişti. 

Yorumlar