HAK-İŞ Kısa Film Yarışması'nın ödülleri verildi

Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bu toprakların çocuklarını, emekçilerin emeğinin karşılığının alınması konusunda bize katkı ve destek verecek tüm çalışmaları takdir ettiğimizi ifade etmek istiyorum" dedi

Google Haberlere Abone ol
HAK-İŞ Kısa Film Yarışması'nın ödülleri verildi

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından "Emeğe Saygı" temasıyla düzenlenen, "HAK-İŞ 11. Uluslararası Kısa Film Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen yarışmanın bir oteldeki ödül töreninde, Konfederasyon olarak emeği sanatla buluşturma maceralarının 11'inci yılında olduklarını söyledi.

Emek için yapılan her çalışmanın kutsal olduğunu ifade eden Arslan, "Sendikal hareketin, mücadeleci, eylemci, kavgacı yönü hep tanınır. Biz bu alana sanat camiasından da bir damar açalım, bu damarın da sendikal mücadelemizi güçlendirecek, anlamlı hale getirecek ve sendikal mücadelemizi sanat ve kültürle birleştirerek olması gereken bir dünyanın, hedeflediğimiz ilişkiler sistemine katkı yapacağına inandığımız için bu yolda devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yarışmaya dünyadan çok sayıdaki katılıma rağmen Türkiye'den bekledikleri düzeyde bir katılım olmadığını belirten Arslan, "Zaman içerisinde gelişerek büyüdüğünü görüyoruz. İlk yıllarda 100'ün altında olan başvurular göreceli olarak bir miktar artmasına rağmen hâlâ arzu ettiğimiz noktada değil." dedi.

Tüm çalışmalarını bir çizgi ve duruş doğrultusunda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arslan şöyle konuştu:

"Toplumumuzun hassasiyetini dikkate alan, bu hassasiyetlerle çatışmak yerine saygı göstererek o hassasiyetler çizgisinde yürüyerek toplumu rahatsız edici tutum ve davranışlardan, bu konuda yapılmış filmleri de sıralamaya koymayarak, toplumun değer yargıları ile çatışan, sorunları olan alanlara girmek istemiyoruz. Bizim bir durduğumuz yer ve çizgi var. Bu çizgimizle devam etmemiz gerekiyor."

Yarışmayı, bir ideolojik mücadelenin aracı olarak görmek isteyenlere karşı hassasiyetlerini gösterdiklerini vurgulayan Arslan, HAK-İŞ'in bu konuda yerli ve milli bir duruşu olduğunu söyledi.

Arslan şöyle devam etti:

"Bu toprakları vatan yapan değerler ile çatışarak bu değerlere karşı bir tutum içerisinde olanlarla aynı yolda yürümemiz söz konusu değildir. Ama bu toprakların çocuklarını, emekçilerin emeğinin karşılığının alınması konusunda bize katkı ve destek verecek tüm çalışmaları da takdir ettiğimizi de ifade etmek istiyorum."

PLAKETİNİ MEHMETÇİK'E İTHAF ETTİ

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal silah kullandığı" iddialarına yönelik tepkisiyle gündeme gelen oyuncu Burak Haktanır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında söylediklerini hatırlatan Arslan, ödül törenine katılan sanatçıya teşekkür etti. Haktanır salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmaların ardından Arslan, törene katılan dizi ve sinema oyuncuları Burak Haktanır, Yusuf Sezgin, Ahmet Yenilmez, Muhammet Emre Kaya, Umut Açabuğa, Hacı Ali Konuk, Fatih Küçük, Derda Yasir Yenal, Sibel Aytan, Ekrem Uzunok ve Ahmet Okyay'a "emeğe saygı" plaketi verdi.

Haktanır da kendisine takdim edilen plaketi Pençe-Kilit Operasyonu'nda görev alan Mehmetçik'e ithaf ettiğini söyledi.

- BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ "MERMERİN SULTANLARI" FİLMİNİN OLDU

Sinema ve sanat dünyasından yerli ve yabancı pek çok sanatçı ile sendikacının katıldığı törende, ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda 22 ödül verildi.

Ulusal kategoride birincilik ödülüne "Mermerin Sultanları" filmiyle Mehmet Buyruk, ikinciliğe "Can Suyu" adlı yapımla Anıl Gök, üçüncülüğe "Son Görülme" isimli eserle Meryem Sena Metin layık görüldü.

Uluslararası kategoride birincilik ödülü Hollanda'dan "Beni Otomatikleştiremezsin" filmine verilirken ikinciliği Polonya'dan "Gençken İstediğiniz Yere Yürürdünüz" isimli eser ve üçüncülüğü de Irak'tan "Tohum" adlı yapım elde etti.

Yorumlar