Hain saldırının detayları ortaya çıktı: Birlikte saldırdılar

İdlib'deki askerlerimize saldıran Esed rejiminin yalnız olmadığı ortaya çıktı. Uçakların milliyetlerini gizleyerek askerlerimize saldırdığı ve toplam 10 uçakla saldırı yapıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hain saldırıyı Esed ve Rusya birlikte yaptı

İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırının detayları ortaya çıktı. Saldırıyı, havadan Esed rejimi ve Rus güçleri, karadan ise İran milisleri ve rejim milisleri düzenledi. Alınan bilgilere göre kahpe saldırı önceki gün saat 13:25’te başladı. Rejim ve destekçileri Cebel Zaviye bölgesindeki Balyun’da bulunan Türk birliklerine karadan, birden fazla bölgeden roket ve top mermisi yağdırmaya başladı. Atışlar 15 dakika boyunca aralıksız devam etti. Bölgeye 150’yi aşkın roket mermisi düştü. Roketli saldırılar sonrası 13:40’ta hava bombardımanı başladı. Yerel kaynaklara göre Rus uçakları bölgeye intikal eden bir konvoy ile Türk askerinin bulunduğu eski belediye binasını hedef aldı. Cebel Zaviye yakınlarındaki Balyun’da bulunan belediye binası, uçaklardan atılan 3 füzeyle yıkıldı. Bina içinde çok sayıda Mehmetçik şehit düştü.

SALDIRIDA 10 UÇAK VARDI

Askerleri enkaz altından çıkarmak isteyen bir grup Mehmetçik ise saldırıların devam etmesi üzerine yakınlardaki başka bir binaya sığındı. Mehmetçikler, sığındıkları bu binada da saldırıya uğradı. Bina, Rus uçakları tarafından hedef alındı. Vurulan son binada da şehit düşenler ve enkaz altında kalanlar oldu. Bombardımanda çok sayıda askeri araç da kullanılamaz hale geldi. Yerel unsurlardan harekât merkezlerine gönderilen raporlarda Türk askerlerine bomba yağdıran uçakların Rusya Federasyonu ve Suriye rejimi uçakları olduğu belirtildi. Uçakların ‘milliyetleri belli olmasın diye’ birden fazla havaalanından kalkış yaptığı ve saldırılara katılan uçak sayısının 10 adet olduğu iddia edildi.

ERDOĞAN: 2 BİN 100 REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapıtğı açıklamada "Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmıyoruz. Şu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde rejim unsuru öldürülürken, 300'e yakın araç imha edilmiştir." dedi.

Yorumlar