Hafter, Berlin'deki zirveye katılamayan Yunanistan'ı ziyaret etti

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan konferansa davet edilemeyen Yunanistan durumu hazmedemezken darbeci Hafter Atina'ya ziyaret düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Hafter'den zirveye katılmayan Yunanistan'a ziyaret

Libya'daki krizi çözmek için ülkeye asker gönderen Türkiye'nin ardından uluslararası camia için Libya konusu bir anda önem kazanmaya başladı.

Daha önce Hafter'in saldırıları karşısında sessiz kalan ülkeler bir anda barış güvercini rolüne soyundu. Bu ülkelerin başında gelen Almanua, krizi ele almak için Berlin'de bir konferans düzenlemeye karar verdi.

Berlin'de düzenlenecek olan konferansa Türkiye'nin de aralarında olduğu 11 ülkenin davet edilirken, Libya tarafında ise Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ve silahlı güçlerin öncülüğünü yapan darbeci General Halife Hafter'de davet edildi.

YUNANİSTAN DAVET EDİLMEDİ

Libya'da sürece aktif olarak askeri destek göndererek katılan Türkiye, konferansa baş davetli olarak davet edilirken Yunanistan, Berlin’e davet edilmedi. Yunan yönetimi bu konuya tepki gösterirken, Yunan yöneticilerden Dışişleri Bakanı Nikos Dendias katıldığı bir televizyon programında, "Yunanistan'ın neden bu sürecin parçası olmadığını anlamıyoruz" sözleriyle rahatsızlığı dile getirmişti.

HAFTER'DEN DAVET EDİLMEYEN YUNANİSTAN'A ZİYARET 

Yunan medyası, darbeci general Halife Hafter'in Berlin Konferansı öncesi görüşmelerde bulunmak üzere, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geldiğini söyledi

Hafter, yarın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin içeriğine dair bir detay paylaşılmadı.

Yorumlar