Haftaya yükselişle başlayan dolar güne düşüşle başladı 7 Nisan Dolar

Petrol üreten ülkelerin önde gelenleri arasında varılan anlaşmalardan sonra hızla artan petrol fiyatları ile koronavirüs salgını hızla doların TL karşısında hızla yükselmesine neden oldu. Yeni haftaya yükselişle başlayan dolar haftanın ikinci gününe ise düşüşle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hızla yükselen dolar güne düşüşle başladı

Dolar yeni güne düşüşle başlasa da normal seyri yukarı yönlü duruyor. Dolardaki hızlı yükselişin nedeni petrol fiyatlarında yaşanan krizin aşılması ve koronavirüs olmaya devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki hareketlilik, koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik durgunluklar doların ateşinin yükselmesine neden oluyor. Dolar/TL yeni güne 6,74 ile başladı. Yeni haftada koronavirüs salgını ve ülkelerin bu salgınla mücadele etmek için açıkladıkları ekonomik destek hamleleri takip edilmeye devam edecek. Salgın konusunda İtalya hep bugüne kadar kötü örnek olarak verilirken İspanya ve İngiltere de salgının yaygınlığı bakımından bu ülkeyi yakalamaya başladı.

İşte 7 Nisan 2020 tarihli döviz kuru:

7 Nisan 2020 Dolar Ne Kadar?
7 Nisan 2020 Dolar Ne Kadar?

 

İşte 6 Nisan 2020 Dolar Kuru:

6 Nisan 2020 Dolar Kuru
6 Nisan 2020 Dolar Kuru

 

31 MART 2020 TARİHLİ DOLAR FİYATI

Dünyanın dört bir yanını etkisi altına alan koronavirüs salgını ve küresel petrol krizi nedeniyle dolardaki hareketlilik sürüyor. Dolar TL karşısında son dönemlerin en yüksek seviyesini görmüş durumda. 31 Mart 2020 Salı gününe yükselişle başlayan dolar TL karşısında 6,58 TL'den işlem görüyor. Euro ise 7,25 liradan işlem görüyor.

İşte 31 Mart 2020 döviz kuru:

31 Mart 2020 dolar  ne kadar
31 Mart 2020 Döviz Tablosu

 

 

27 MART 2020 TARİHLİ DÖVİZ DURUMU

Türk lirası karşısında haftanın ilk gününde büyük bir çıkış yapan dolar ve euro hafta içinde hızlı bir düşüş yaşadı. Hafta sonuna kadar düşüşünü sürdüren dolar önceki haftalardaki seviyesine geriledi. Serbest piyasada dolar şu sıralar 6,41 liradan işlem görürken, euro ise 7.08 liradan alıcı buluyor.

Dünya genelinde yayılmaya devam eden koronavirüs nedeniyle döviz piyasasındaki hareketlilik de doğal olarak devam ediyor. Dolar sadece Türk lirası karşısında değil bütün dünya ülkelerinin paraları karşısında hem hızlı bir yükseliş kaydediyor hem de aniden düşüşler yaşıyor. Aynı şekilde euro da yine dünyadaki virüs salgınından etkilenerek bir seyir alıyor. 

Doların hafta içinde izlediği seyir ise şöyle oldu:

27 MART 2020 CUMA DÖVİZDE SON DURUM TABLOSU

23 MART 2020 PAZARTESİ TARİHLİ DÖVİZ KURLARI

Dünya genelindeki virüs salgını  duraksamadan devam ederken buna paralel olarak dolar da yükselmeye devam ediyor. Haftaya 6,56 liradan başlayan doların yükselişi devam ediyor.  Virüsün etkisiyle haftaya yukarı yönlü seyirle başlayan dolar TL kuru 6,5903 seviyesinde euro ise 7 liranın üzerinde başlayarak 7,033 bandında işlem görerek başladı. Dünya çapında hükümetler virüsün ekonomiye verdiği tahribatı en aza indirgemek için önlem paketleri açıklıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 milyar TL'lik ekonomik paket açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da ekonomiye yönelik alınan tedbirlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Döviz kurundaki hareketlilik devam ediyor. Dolar ve euro haftanın ilk gününde TL karşısında yükselişle başlamıştı. Dünya genelinde ve özellikle de Avrupa kıtasında etkili olan koronavirüs nedeniyle eurodaki yükseliş durdururken, dolardaki yükseliş ise devam ediyor. Serbest piyasada 17 Mart 2020 tarihinde dolar 6,43 liradan alıcı bulurken; euro ise 7,16 liradan işlem görüyor. 

İşte 17 Mart 2020 Salı günü döviz kurundaki son durum:

17 Mart 2020 Döviz Kuru Tablosu

 

Hafta başında yükselişle açılış yapan dolar ve euro haftanın ikinci gününde durağan bir seyir aldı. Dolar, 10 Mart 2020 Salı günü 6,12 liradan alıcı buluyor. Peki, dolar ne kadar oldu? Euro kaç TL? Dolar, son günlerde diğer gelişmekte olan ülkelerle birlikte TL karşısında değer kazanmaya başladı.

Haftanın ikinci gününde dolar 6,12 liradan alıcı bulurken, euro ise 6,95 liradan işlem görüyor.

İşte dolar ve euroda son durum:

10 Mart 2020 Döviz Kuru Tablosu

 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar