Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında alınan normalleşme kararlarını açıkladı. Ancak hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmadığı yönünde bir açıklama yapmadı. Haliyle vatandaşlar hafta sonunda yasak olup olmadığını merak etmeye başladı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Google Haberlere Abone ol
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda birçok alanda normalleşme başladığı görüldü. Buna göre şehirler arası seyahat kısıtlaması sona eriyor, kafe ve restoranlar açılıyor. Memurların normal mesaileri başlıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında en çok merak edilen sorulardan birine cevap verilmedi. Erdoğan, hafta sonu büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının devam edip etmediğine yönelik bir açıklamada bulunmadı. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ana kadar hafta sonu yasaklarıyla ilgili her kabine toplantısından sonra kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu. Salgın nedeniyle her pazartesi günü rutin hale gelen kabine toplantılarından sonra alınan kararlar açıklandığında hafta sonu yasakları da detaylarıyla açıklanırdır. Ancak bugünkü kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma yasağıyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ya sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamayı atladı ya da sokağa çıkma yasağı tamamen kalktı. 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmadığıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmesi bekleniyor.

YASAK DEVAM EDECEK

Öte yandan henüz teyit edilmmeyen bilgilere göre hafta sonu yasağı bu hafta sonu da devam edecek. Sokağa çıkma yasağının İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Kayseri gibi büyük şehirlerde devam edeceği belirtiliyor.

TEYİT EDİLDİ

Ankara'dan alınan son bilgilere göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması aynı şekilde devam edecek.

BAKANLIK AÇIKLADI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı.

Açıklamada 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacağı belirtildi. 

İŞTE KISITLAMANIN DETAYLARI

Sokağa çıkma kısıtlaması önecesinde 29 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edecek.

Kısılamanın olduğu 30 Mayıs Cumartesi, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri, fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile tatlı üretiminin yapıldığı iş yerleri açık olacak.

Detaylar Geliyor...

 

 

Yorumlar