Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

İçişleri Bakanlığı hafta sonu koronavirüs ile mücadele kapsamında 15 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceğini duyurdu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gün sonra yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktı ancak Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının iptal edildiği belirtildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00'a kadar faaliyetlerine devam edebilecekti.

Kısıtlamanın olduğu 6 Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekti.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecekti..

Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacaktı. 

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada hafta sonu kısıtlamaların kaldırıldığı belirtildi.

Yorumlar