Hadi Özcan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Hadi Özcan kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne ile suçlanıyor? Son olarak 3 kişinin ölümü nedeniyle yargılandığı davada 75 yıl hapis alan Özcan'ın hakime yaptığı sitem gündem olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hadi Özcan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Hadi Özcan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor soruları son günlerde merakla soruluyor. Peki, kimdir bu Hadi Özcan? Özcan en son 3 kişinin ölümü nedeniyle yargılandığı davada mahkeme tarafından 75 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Hapis cezasını duyan Hadi Özcan'ın hakime, "Ben bu suçu işlemedim, vicdan azabı çekersiniz" demesi dikkat çekmişti. 

Hadi Özcan kimdir
Hadi Özcan

 

Kocaeli'de 20 yıl önce 3 kişinin öldürülmesi olayında parmağı olduğu iddiasıyla yargılanan suç örgütü lideri Hadi Özcan'ın duruşması bugün görüldü. Duruşmada 75 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyan Hadi Özcan mahkeme başkanına hitaben, "Yapmayın pişman olursunuz, ben bu suçu işlemedim. Vicdan azabı çekersiniz" dedi.

Yeraltı dünyasında adı geçen ve dönemin kara kutusu olarak bilinen mafya babası Hadi Özcan, 1994 yılında Nizamettin Keskin, Sürmeli Göçer ve Fehmi Göçer'in öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Yurtdışında olan ve 2020 yılında yakalanan Hadi Özcan'ın duruşması bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrardan görüldü.

Görülen duruşmaya sanık avukatları, 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan Hadi Özcan ve 'kasten öldürme' suçundan yargılanan Zafer Yanık katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Hadi Özcan, "Ben hayatımda bir tek Reşat Yüksel'i öldürdüm. Reşat benim çocukluk arkadaşımdı. Ben ne maktulleri ne de failleri tanıyorum. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerinin ardından Nizamettin Keskin, Sürmeli Göçer ve Fehmi Göçer'i öldüren Zafer Yanık ve maktullerin öldürülmesini azmettiren Hadi Özcan hakkında ayrı ayrı 75'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Cezayı duyan Hadi Özcan, mahkeme başkanına hitaben "Yapmayın pişman olursunuz, ben bu suçu işlemedim. Vicdan azabı çekersiniz" dedi. Peki, kimdir bu Hadi Özcan?

HADİ ÖZCAN KİMDİR?

Hadi Özcan adı en son devletin sokak çeteleriyle raporunda adı en çok adamı olan isimler arasında yer almıştı. 2020 yılında Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve hakkındaki suçlamalardan dolayı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Artvin Cezaevi’ne konan Mehmet Hadi Özcan, Kocaeli çetesinin liderlerindendir.

Hakkında birçok suç dosyası bulunan ve defalarca cezaevine girdikten sonra davaları devam ederken yurt dışına kaçan Özcan, Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmiş ve Artvin’de adli merciler tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilerek oradan da tutuklanarak Artvin Cezaevi’ne gönderilmişti.

1957 yılında Kocaeli’de dünyaya gelen Mehmet Hadi Özcan, Sapanca’nın Kırıkpınar nüfusuna kayıtlıdır.

1980 ve öncesi yıllarda Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı bilinen Özcan, cürüm işlemek niyetiyle teşekkül oluşturma, adam yaralamak, cezaevinde talimatla suça azmettirmek, cezaevinde şahıslardan haraç toplama, cezaevinde yaralama, kurşunlatma, çeksenet tahsilatı, adam kaçırma ve araba hırsızlığı işlediği suçlardan bazılarıdır.

Kocaeli ev Sakarya’da adamları ile beraber birçok silahlı eylem gerçekleştiren Hadi Özcan, bir dönem ülke gündemine damga vuran Susurluk kazası için de bilgiler vermişti.

Yorumlar