Hacer Foggo kimdir, nerelidir, mesleği nedir?

Hacer Foggo, CHP'li bir gazeteci olarak bilinirken, son dönemlerde Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla "yoksulluk" konularında yaptığı çalışmalarla gündeme geldi. Peki, Hacer Foggo kimdir, nerelidir, mesleği nedir?

Google Haberlere Abone ol
Hacer Foggo kimdir, nerelidir, mesleği nedir?

Hacer Foggo kimdir, nerelidir, mesleği nedir, ne iş yapıyor soruları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu'nun "yoksulluk" propagandalarına veri üretmesi için kurdurduğu platformun başına getirdiği bir isimdir. Aynı zamanda CHP milletvekili adayı olan Foggo, kamuoyuna tarafsız bir gazeteci olarak tanıtılmıştı. Foggo en son Kılıçdaroğlu'nun gece yarısı yaptığı tartışmalı "Uyuşturucu" açıklamasında hemen yanıbaşında bulunuyordu. Peki, Hacer Foggo kimdir, nerelidir, mesleği nedir?

HACER FOGGO KİMDİR?

Hacer Foggo en son CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabı üzerinden gece yarısı yaptığı konuşmada hemen yanında bulunan isimdi. Kılıçdaroğlu çok tepki çeken bu konuşmasında Türkiye'yi ve Türk polisini "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu parasını aklamak" gibi suçlamalarla itham etmişti. 

CHP'den milletvekili adaylığı da bulunan Foggo kamuoyuna gazeteci olarak tanıtılsa da aslında partili bir siyasetçidir.

Hacer Foggo kimdir, nerelidir, mesleği nedir?

Hacer Foggo

 

Hacer Foggo aslen Tokat'ın Zile ilçesindendir. 1989 yılında gazeteciliğe başladı. Yaklaşık 20 yıl gazete, dergi ve radyolarda, söyleşiler, işçi-sendika ve insan hakları üzerine yazılar yazdı. Aynı zamanda sivil toplum alanında çalışmalar yaptı. 2014’te 'Kentsel dönüşümün perde arkası: Zorunlu göçler” konulu toplantının sunuculuğunu üstlendi.

Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştı. 2000’li yıllarda İstanbul ve Edirne’de Roman sempozyumu organizasyonunda yer aldı. Foggo aynı zamanda Kırmızı Püskül 1843-1846 Nesturi Katliamı kitabını kaleme aldı.

Hacer Foggo 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Bölgesi, 18'nci sıradan milletvekili adayı oldu.

Foggo, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Hacer Foggo son olarak CHP'nin "İkinci Yüzyıla Çağrı" isimli programında da boy gösteren isim olmuştu.

 

Yorumlar