Hac kuraları çekiliş tarihi belli oldu

Diyanet hac kuraları çekiliş tarihi ve saatini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hac kuraları çekiliş tarihi belli oldu

Tüm hacı adaylarının merakla beklediği hac kuralarının çekiliş tarihi ve saati belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı son açıklama ile '2018 yılı hac kuraları ne zaman?' sorusu yanıt buldu.

Diyanet'ten gelen son haberlere göre, hac kuraları tarih ve saati ve tüm detaylar...

2018 HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Diyanet'ten konu ile ilgili beklenen açıklama yapılırken verilen tarih sonuçları merakla bekleyen hacı adaylarını şaşırttı. Bu yıl başvurularını tamamlayan adaylar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kuraları canlı olarak Diyanet'e bağlı olan "hac.diyanet.gov.tr" adresinden takip edebilecek. Kuralar ise 1 Şubat günü saat 11'de başlayacak ve ilerleyen saatlerde kesin sonuçlar adaylara duyurulacak.

KATSAYILI HAC KURALARI NASIL ÇEKİLECEK?

Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Diyanet'e başvuru yapan adaylar önceki yıllarda kazanamama durumlarına göre kat sayıları kazanacaklar. Örneğin önceki yıllarda 3 kez kayıt yaptırmış ancak kazanamamış adayların adı kurada 9 kez, 4 kez kayıt yaptırmış ancak kazanamamış adayların adı 16 kez, 5 kez kayıt yaptırmış ancak kazanamamış adayların adı ise 25 kez listeye yazılacak. Bu yıl ilk kez kayıt yaptıran adayların adı ise yalnızca 1 kez listede olacak. Buna göre önceki yıllarda kayıt yaptıran ve kazanamayan adayların kurada çıkma olasılıkları arttırılmış olacak.

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Beklenen kura çekiminin gerçekleşmesinin ardından adaylar cep telefonlarına gelen mesaj ile en yakın müftülüklere giderek "Kesin kayıt yaptırabilir" belgesini alabilecekler. Kayıt tarihleri ile ilgili süreç ise önümüzdeki günlerde Diyanet'in resmi internet adresinde yerini alacak.

KURUMDAN GÜNCELLEME UYARISI!

2018 yılında hacca gidecek kişilerin isimlerinin belirleneceği kura çekimi sonrasında adayların kazanıp kazanmadıkları internet adresinden kontrol edilebilecek. Adaylar müftülüklere cep telefonlarına gelen şifre ile gidere "kesin kayıt yaptırabilir" belgesini alabileceklerinden özellikle cep telefonu numaralarının güncel olması gerekiyor.

2018'DE HAC KAYIT YENİLEME OLACAK MI?

Geçtiğimiz yıl hac ibadeti için başvuru yapan ancak çekilen kurada isimleri çıkmayan adayların bu yıl için yeniden kayıt yaptırmasına gerek kalmayacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kayıt işlemleri Diyanet tarafından otomatik olarak yenilenecek. Ancak adaylar kalmak istedikleri otel vb durumlarda değişiklik yapmak isterseler “hac.diyanet.gov.tr” adresinden gerekli değişiklikleri yapabilecekler.

HAC KAYIT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri’nin internet adresinde yer alan link içerisinden bankaya para yatırdıktan sonra TC kimlik numaranızı girerek kayıt durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Eğer kayıt işlemleriniz gerçekleşmediyse “Sayın C... B... , 2018 yılı Hac müracaatı için 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında Anlaşmalı bankalardan herhangi birisine 20 TL yatırmanız gerekmektedir.” yazısı ile karşılaşacaksınız

HAC KURA SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Sonuç sayfası kura çekiminin sona ermesinin ardından hacı adaylarına duyurulacak ve kesin kayıt hakkı kazanan isimler açıklanacak.

ÖN KAYIT ÜCRETİ NE KADAR VE HANGİ BANKAYA YATIRILIYOR?

Bu yıl ilk kez hac ibadetini gerçekleştirmek üzere kayıt yaptırmak isteyen adaylar 20 TL’lik ücreti Diyanet İşleri’nin anlaşmalı olduğu bankalara yatırabilecekler. Kurum tarafından yapılan açıklamada Kuveyt Türk, TürkiyeFinans, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Halkbank ve Albaraka Türk Katılım Bankası yetkili bankalar olarak açıklandı. Öte yandan 20 TL’lik ücreti yatırarak kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar eğer hacca gitmekten vazgeçerseler yatırdıkları 20 TL kendilerine geri ödenmeyecek. Ücretlerini yatıran kişiler en yakındaki müftülüğe giderek kayıtlarını tamamlayabilecek. Ön kayıt için son gün 29 Aralık mesai bitimi...

Yorumlar