Yeni yıl tebrik kartları Sukurusu’ndan

Tepebaşı Belediyesi, atık kâğıtları Sukurusu Uygulama Merkezi’nde değerlendirerek geri dönüşümün en güzel örneklerini vermeye devam ediyor.Atık kâğıtlar; zarf, tebrik kartı ve davetiye olarak yeni ve yararlı bir kimliğe bürünüyorlar....

Google Haberlere Abone ol
Yeni yıl tebrik kartları Sukurusu’ndan

Tepebaşı Belediyesi, atık kâğıtları Sukurusu Uygulama Merkezi’nde değerlendirerek geri dönüşümün en güzel örneklerini vermeye devam ediyor.

Atık kâğıtlar; zarf, tebrik kartı ve davetiye olarak yeni ve yararlı bir kimliğe bürünüyorlar. Bu kapsamda her yıl olduğu gibi yepyeni yeni yıl kartları hazırlandı. 20 gün süren çalışmalar sonunda 2018 için 7 bin adet yeni yıl kartı üretildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da bu anlamlı çalışmaya dikkat çekmek için yeni yıl kartlarının üretimine katıldı. Ataç, unutulmaya yüz tutan yeni yıl tebrik kartlarının yerini telefon mesajlarının aldığını kaydederek, proje ile belleklerden kolay silinmeyecek, atmaya kıyılamayacak tebrik kartları üretildiğini söyledi.

"Böyle bir tasarımı ve çalışmayı her yerde görmek mümkün değil”

Başkan Ataç; “Her yıl Sukurusu Uygulama Merkezi’mizdeki arkadaşlarımızın emeğiyle, özel mesajlar içeren tebrik kartları üretiliyor. Üretilen kartların sayısı 2009’dan bu yana 70 bini buldu. Bu özel kartları alanların çoğu güzel bir anı olarak arşivlerinde saklıyorlar. Çünkü böyle bir tasarımı ve çalışmayı her yerde görmeleri mümkün değil. Eskiden özel tezgâhlar kurulur, kartpostallar satılırdı. İnsanlar kendi elleri ile gönderecekleri adrese bir takım mesajları, içlerinden gelen duyguları yazarak gönderirlerdi. Bugünlerde cep telefonundan yollanan mesajlarla insanlar birbirinin kalbine dokunmadan yeni yıllarını kutluyor” ifadelerini kullandı.

"Kendimizi değiştirebiliyorsak dünyadaki sorunları da değiştirebiliriz”

2018 için üretilen tebrik kartlarının mesajına da değinen Başkan Ataç; “Tasarımı ve üretim süreciyle tamamen Sukurusu Uygulama Merkezi ürünü olan yeni yıl kartlarımız her yıl farklı bir mesaj içeriyor. İçinde dünyayla, ülkemizle, kentimizle ve belediyemizle ilgili, barış, eşitlik, dayanışma, sanat, kültür ve çevre gibi konularında iyi niyet ifadeleri yer alıyor. Bu yıl da kartlarımızda ’Adalet’ konusu işlendi. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 450 kilometrelik ’Adalet Yürüyüşü’nden esinlenilerek hazırlanan kartlarımızda Ghandi’nin bir sözünden ilham alınarak ’Dünyada görmek istediğiniz değişim kendiniz olmalısınız’ ifadesi kullanıldı. Bu da ’eğer biz kendimizi değiştirebiliyorsak dünyada yaşanmasını istemediğimiz, savaş, eşitsizlik ve çevre gibi sorunları da değiştirebiliriz’ anlamına geliyor. Yeni yıl hepimize iyilikler, güzellikler, aydınlıklar ve barış getirsin, en büyük dileğimiz bu” şeklinde konuştu.

Yorumlar