Polise taş atan çocuklar artık parklarda oynuyor

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, tarihi ilçenin yıllarca terör belasından çok çektiğini belirterek, “Eskiden burada yaşayan çocuklar, terör yandaşları tarafından kışkırtılarak polisimize...

Google Haberlere Abone ol
Polise taş atan çocuklar artık parklarda oynuyor

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, tarihi ilçenin yıllarca terör belasından çok çektiğini belirterek, “Eskiden burada yaşayan çocuklar, terör yandaşları tarafından kışkırtılarak polisimize ve askerimize taş atıyorlardı” dedi.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, ilçe merkezinde çocuklar için her mahalleye oyun parkı yapma sözünü yerine getirdi. Belediye tarafından ilçede 30 farklı noktaya çocukların oyun oynamaları için 30 parkı kuruldu. Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Malazgirt ve çocuklar için verdikleri sözleri tek tek yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek, “Bugüne dek ilçemizde planladığımız birçok projeyi hayata geçirdik, ama yeterli değil. Çünkü Malazgirt her türlü yatırımın, kültürel, sosyal hizmetlerin en iyilerine layık. Geleceğimiz olan çocuklarımız bizim her şeyimiz. Çocuklarımız için yapamayacağımız hizmet yoktur. Çocuklarımızın daha güvenli, daha modern, daha yeşil bir ortamda oyun oynayabilmeleri için ilçemizin değişik noktalarına 30 oyun parkı yaptık. Yaptığımız oyun parkları, çocuklarımızın mutluğuna mutluluk kattı. Kardeş belediyemiz İstanbul Başakşehir Belediyesi tarafından Alpaslan Ortaokulu karşısına çok güzel bir spor kompleksi de yakında faaliyete geçecek” dedi.

“Malazgirtli çocuklar artık polise taş atmıyor, parklarda oyun oynuyor”

“İlçemiz yıllarca ‘terör’ gölgesinde kalan bir ilçeydi” diyen Soner Kırlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çok şükür artık o günler geride kaldı. Tarihi ilçemiz yıllarca terör belasından çok çekti. Çok şükür o günler artık geride kaldı. Eskiden burada yaşayan çocuklar, terör yandaşları tarafından kışkırtılarak polisimize ve askerimize taş atıyorlardı. İlçeye kayyum olarak atandıktan sonra ilçemizde çok ciddi değişimler yaptık. Belediyecilik anlamında hiçbir şey yapılmamıştı. Şimdi çok şükür adına layık bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyor. Özellikle ilçemizde ikinci plana atılmış çocuklarımıza, yani geleceğimize yatırım yapmak istedik. İlçemizde yaşayan çocuklarımızın oyun oynayıp streslerini atacak bir yerleri neredeyse yoktu. Hatta hayırsever iş adamının arsasını bağışladığı büyük bir çocuk parkı, terör yandaşları tarafından yakılmıştı. Bizde belediye olarak mahalle aralarına çocuk oyun parkları kurarak çocuklarımıza oyun alanları oluşturduk. Yaklaşık 30 çocuk oyun parkı ilçeye kurarak çocuklarımızın eğlenip gülebileceği alanlar oluşturduk. İlçemizde yaşayan çocuklarımız artık gelecekten çok mutlu. Çocuklarımız mutlu olunca inanın bizler onlardan daha çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar