Büyükşehir Ekim ayı Meclis toplantısı Rasafyolu tartışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 2. bileşimi gerçekleşti. 5. maddede yer alan Rasafyolu mevkiinin kentsel dönüşüme girmesine CHP gurubu itiraz etti.Meclis toplantısında 45 madde görüşüldü. 34 madde oy birliği...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Ekim ayı Meclis toplantısı Rasafyolu tartışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 2. bileşimi gerçekleşti. 5. maddede yer alan Rasafyolu mevkiinin kentsel dönüşüme girmesine CHP gurubu itiraz etti.

Meclis toplantısında 45 madde görüşüldü. 34 madde oy birliği ile kabul edilirken, 11 madde ise oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda görüşülen 5. madde ise tartışmaya yol açtı. Şehitkamil ilçesi Osmangazi Mahallesi İmar paftasındaki Rasafyolu’nun kentsel dönüşüm ve gelişim proje alan sınırı ilan edilmesini içeren maddeye, CHP gurubu Başkanı Mehmet Sucu itiraz etti. Sucu, bölgenin kentsel dönüşüme girmesi halinde, nefes alınmayacak bir yere dönüşeceğini belirtti. Rasafyolunun Şuanda bile trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge olduğunun altını çizen Sucu, Kentsel dönüşümle burası artık gidilemez bir yer haline geleceğini söyledi.

Tartışmalara neden olan 5. madde oy çokluğu ile Meclisten geçti.

Yorumlar