Haber Global kimin? Haber Global'in sahibi kim, nereli, hangi partiye yakın?

Haber Global Türkiye'de haber kanalları arasında adı hızla duyulmaya başlayan ve son dönemlerde yayınladığı tartışma programlarıyla da dikkatleri üzerine çekerek Haber Global kimin, sahibi kimdir, hangi partiye yakın gibi soruların sorulmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Haber Global kimin? Haber Global'in sahibi kim?

Haber Global haber kanalı Türkiye'deki sayılı haber kanalı arasında yer alan yabancı sermayeli televizyonlardan biridir. Televizyon haberciliğine hızlı bir giriş yaparak adından söz ettirmeyi başardı. Türk haber kanalları arasında şimdiden en çok konuşulan kanallardan biri olmaya başlayan kanalın sahipleri de merak konusu oldu. Yer yer muhalif isimlerin de ekranlara çıkarak hükümet aleyhinde eleştirilerde bulunduğu kanalın kim veya kimler tarafından kurulduğu merak ediliyor. Peki, Haber Global televizyon kanalı kimin, sahibi kimdir, kim kurdu? Bu sorular kanalı ilk defa gören veya izleyen vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. 

HABER GLOBAL KİMİN?

Haber Global kanalı yayınladığı tartışma programları, kadrosuna aldığı gazeteciler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin en yeni haber kanallarından biri olan Haber Global, ilk önce TR24 adıyla yayına başlamıştı. Daha sonra RTÜK'ten izin alan kanal ismini Haber Global olarak değiştirdi.

Haber Global kimin? Haber Global'in sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?
HABER GLOBAL'IN SAHİPLERİNDEN ELNUR ABDULLAYEV

 

HABER GLOBAL SAHİBİ KİMDİR?

Türkiye'de televizyon haberciliği alanına yeni bir soluk getirmeyi başaran Global Media Group Prodüksiyon Televizyon Yayıncılık A.Ş. şirketi bünyesinde bulunan kanal Azerbaycan'ın en büyük medya kuruluşlarından birinin Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik kuruldu. Haber Global'ın sahibi Azeri iş adamı Elnur Abdullayev'dir.

Kanalın Genel Müdürlüğü’nü ise televizyon ve digital yayıncılık alanında tecrübeli bir isim olan Mammad Gulmammadov'un yürüteceği belirtiliyor.

HABER GLOBAL TARİHÇESİ 

Haber Global kanalı resmen kurulmadan önce TR24 ismi ile kurulan kanal Kanal 6 ve Cine5'in olduğu binada faaliyet yürütüyordu. Daha sonra şirket tarafından kanalın TR24 olan adı Haber Global olarak değiştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan 'yayın izni' alan kanal Türkiye'deki faaliyetlerine başladı. TR24, ismiyle yayına hayatına başlayan daha sonra Haber Global olarak karşımıza çıkan kanal Türk kamuoyunda tanınan birçok önemli gazeteciyi kadrosuna katmıştı.

Türkiye'nin en önemli haber kanalları arasına ismini yazdırmaya kararlı olan Haber Global'ın kadrosuna Erhan Ertürk, Gülay Özdem, Senem Toluay Ilgaz, İnan Demirel, Sorel Dağıstanlı, Faruk Demirel, Ceren Akdağ, Seda Selek, Temel Okaygün, Başak Çubukçu ve Ela Sezen gibi önemli isimler katılmıştı.

Yeni Haber Global, eski adıyla TR24 kanalı Türksat'ın yanı sıda Digiturk 47. kanalda D-Smart platformunda ise 53. kanalda yayında.

Haber Global kimin? Haber Global'in sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?
Haber Global'in sahiplerinden Mammad Gulmammadov

 

ELNUR ABDULLAYEV KİMDİR?

Haber Global sahibi Elnur Abdullayev kimdir nerelidir kaç yaşında ve ne iş yapıyor? 

Elnur Abdullayev 16 Şubat 1986 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de dünyaya geldi.

34 yaşındaki Abdullayev, Azerbaycan sermayeli Global Medya Group A.Ş.’ye ait haber kanalı Haber Global'in yönetim kurulu başkanı aynı zamanda sahibidir. 

Yorumlar

Mustafa kıras Çok kaliteli yayımcılık yapıyorsunuz çizginiz çok iyi umarım böyle devam eder
MUSTAFA CERİT SUNUCULUK MÜKEMMEL TEBRİKLER
erdal usta digiturk ten ızlemek mümkün olmuyor bir var bir yok çözüm üretmeniz diegiyle
Şükrü Beyoğlu Haber kalitenizi beğendim. Tebrikler.
Yaşar Yesi̇r HALK ARASINDA HALKLA BİRLİKTE ADLI BİR SOSYAL, SİYASAL, EKNOMİK KONULARDA PROĞRAM YAPMAK , İSTİYORUM YAŞAR YESİR İKVHİD 532-784-63-12