Haber bildirimlerini kapatma: Haber bildirimleri nasıl kapanır?

Haber bildirimlerini kapatmak isteyen vatandaşlar Google üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki, sitelerden gelen bildirimler nasıl kapatılır?

Google Haberlere Abone ol
Haber bildirimlerini kapatma

İstemeden herhangi bir sitenin bildirimlerine abone olan internet kullanıcıları sürekli gelen bildirimler nedeniyle rahatsızlık yaşıyor. Google üzerinden bildirimleri nasıl kapatacağına dair araştırmalarını sürdüren vatandaşlar "haber bildirimlerini kapatma" veya "Haber bildirimleri nasıl kapanır?" sorularının yanıtı araştırmaya devam ediyor. İşte, bildirimleri kapatmanın yolları...

Bildirim nedir?

Daha önce ziyaret ettiğiniz bir sitenin yeni yapılan güncellemelerden sizi haberdar etmek için sizden izin istemesi ve bu kapsamda yeni girilen içerik, haber ve güncellemeler için masaüstünüze veya telefon ekranınıza uyarı göndermesidir.

Bilgisayarda bildirimler nasıl kapatılır?

Sitelerden size gönderilen bildirimleri etkinleştirmek veya iptal etmek için Chrome tarayıcısıdan nasıl yapılması gerektiğine dair detayları aşağıda bulabilirsiniz...

Bilgisayarınızda Chrome'u açın.
Sağ üstte bulunan üst üste 3 noktalı kısmı ya da "Diğer'i" ve daha sonra aşağıda bulunan "Ayarlar"ı tıklayın.
Ekranın sol kısmında bulunan seçeneklerden "Gelişmiş"i tıklayın.
Daha sonra açılan orta ekrandan "Gizlilik ve güvenlik" bölümünün alt kısmına gelerek burada "Site ayarları" seçeneğini tıkladıktan sonra açılacak yeni ekranda "Bildirimler"i tıklayın. 
Açılacak olan ekranda tüm bildirimleri tek seferde kapatabileceğiniz gibi tek tek sitelerden gelecek bildirimleride engelleyebilir veya izin verebilirsiniz.

Tüm sitelerden gelecek bildirimleri kapatmak için en üstte yer alan: Göndermeden önce sor ayarını kapalı duruma getirin.
Size bildirim gönderen mevcut sitelerden herhangi birini engellemek için: Sitenin yanında yer alan üst üste uç nokta kısmına tıkladıktan sonra buradan engelleyebilirsiniz.
Belirli bir siteye izin vermek için: "İzin ver"in yanındaki Ekle'yi tıklayın. Siteyi girin ve Ekle'yi tıklayın.

Opera gibi tarayıcılardan da benzer yolları izleyerek izin verme veya engelleme işlemlerini yapabilirsiniz.

Yorumlar