GYV Başkanı Yeşil: Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda bir kampanya yok

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, Hizmet Hareketi’nin Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili bir kampanyasının olmadığını söyledi. Yeşil, “Biz Ayasofya Camii’nin açılmasının tamamen iktidarla ilgili bir...

Google Haberlere Abone ol
GYV Başkanı Yeşil: Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda bir kampanya yok

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, Hizmet Hareketi’nin Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili bir kampanyasının olmadığını söyledi. Yeşil, “Biz Ayasofya Camii’nin açılmasının tamamen iktidarla ilgili bir mesele olduğu ve bunun uluslararası hassasiyete sahip bir mesele olduğu inancı ve düşüncesi içindeyiz.” dedi.

GYV’nin gündeme ilişkin Swissotel’de düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mustafa Yeşil, Hizmet Hareketi’nin Ayasofya Camii’nin ibadete açılması ile ilgili kampanya başlattığı yönündeki iddialara değindi. Sosyal medyada Ayasofya Camii’nin açılması ile ilgili bir hareketlenmenin dikkatini çektiğini kaydeden Yeşil, “Genel manada herkesin kendi şahsına özel Ayasofya ile ilgili bir düşüncesi bir mütalaası olabilir. Özellikle muhafazakar tabanın Ayasofya Camii ile ilgili bir özlemi bir duygusu olabilir. Ancak Hizmet’in bu manada, Ayasofya’nın ibadete açılması konusunda külli manada bir kampanya yapması söz konusu değildir. Bazı gazetelerin sosyal medyadaki hareketliliği Hizmet’eizafe ederek yaptığı bu yakıştırma, bu yaklaşım doğru değildir. Biz Ayasofya Camii’nin açılmasının tamamen iktidarla ilgili bir mesele olduğu ve bunun uluslararası hassasiyete sahip bir mesele olduğu inancı ve düşüncesi içindeyiz. Dolayısıyla Hizmet’in bu hususta kampanya yaparak, açılması yönündeki ısrar algısını asla Hizmet olarak biz tasvip etmeyiz. Ama Hizmet’e gönül verenlerin içerisinde buna ilgi duymuş ve bunun üzerinde ısrarla gündem yapmış insanlar varsa, bu onların şahsi mütalaalarıdır, asla Hizmet’in genel manada bu tarz bir duruşu talebi, ısrarı söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

“Hükümet, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce bir talep getirirse bu konuda bir değerlendirmeniz olur mu?” şeklindeki soruya da Yeşil, şöyle cevap verdi: “Ayasofya meselesinin sadece iç siyasete malzeme olacak kadar küçük bir mesele olmadığı kanaatindeyim. İktidarın bu meselenin uluslararası boyutta yankı ve yansımalarını da düşüneceğini tahmin ediyorum. İktidarın, Ayasofya meselesini harici hassasiyetleri nazara almadan sadece dahili siyaset esasıyla da gündeme getirebileceği ihtimalini şimdilik uzak görüyorum.”

CİHAN

Yorumlar