Büyük Usta'ya son veda

Türkiye tarihinin en büyük fotoğraf sanatçısı olarak hafızalardaki yerini alan Ara Güler bugün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Güler'in cenaze töreni Galatasaray Meydanı'nda düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Büyük Usta'ya son veda

Türkiye'nin en ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler bugün (20 Ekim 2018) toprağa verildi. Güler'in tabutu Türk bayrağına sarılarak cenaze töreninin düzenlendiği alana getirildi. Güler için daha sonra kiliseye götürüldü.

Ara Güler için ilk olarak Galatasaray Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene çok sayıda seveni katıldı, evinin penceresinden töreni izleyen bir kadın gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada Ara Güler'in babasının memleketi olan Şebinkarahisar'dan gönderilen toprak ve karayemiş duayen foto muhabirinin mezarına konuldu. Ara Güler'in naaşı, Galatasaray Meydanı'ndaki törenin ardından Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'ne götürüldü. Kilise, Güler'in sevenleriyle dolup taştı.

Ara Güler için "Tarihi zapt eden bir insandı" diyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tabutu Türk bayrağına sarıldı. Biliyorsunuz, milletimize devletimize hizmet etmiş, değer üretmiş insanlar bu şekilde onurlandırılıyorlar. Tabutları Türk bayrağına sarılıyor. Ona da bu şekilde bir onurlandırma yapıldı'' diye konuştu.

Tedavi gördüğü Florance Nightingale Hastanesi'nde 90 yaşında hayata gözlerini yuman usta foto muhabiri Ara Güler için Galatasaray Meydanı'nda tören düzenlendi.

Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirilen tören öncesinde Beyoğlu Belediyesi'nce bir platform kuruldu. Ara Güler'in fotoğrafları ile Güler'in hayatını anlatan bir film platforma kurulan ekrandan gösterildi.

Meydana "Güle güle büyük usta, seni asla unutmayacağız!" ve Güler'in "Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın." şeklindeki sözlerinin yer aldığı büyükçe bir poster asıldı.

Ara Güler'in Türk bayrağına sarılı naaşı da platforma getirildi. Karanfillerin yer aldığı platformda, mumlar yakıldı.

Yakınları ve foto muhabirleri naaşın başında bir süre nöbet tuttu.

Bir yakını tarafından getirilen Ara Güler'in fotoğraf makinesi çantası da tabutun başına konuldu.

Ara Güler için saygı duruşunda bulunuldu.
 

Yorumlar