Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Çağırıcı'dan "Özel Güvenlik Günü" mesajı

"Beşikten mezara kadar hayatın her alanında görev yapan özel güvenlik görevlilerine özellikle pandemi döneminde fedakarca çalışmalarından ve kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Çağırıcı'dan "Özel Güvenlik Günü" mesaj

Türk-İş'e bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, beşikten mezara kadar hayatın her alanında görev yapan özel güvenlik görevlilerine özellikle pandemi döneminde fedakarca çalışmalarından ve kattıkları değerden dolayı teşekkür ettiklerini bildirdi.

Çağırıcı, "Özel Güvenlik Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerinin iş birliği içinde çalışmasının güvenlik hizmetlerini daha etkin ve güçlü yapıya kavuşturduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığınca "Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) Projesi" kapsamında 81 ilde özel güvenlik görevlilerine verilen eğitimlerin bütünleşmeyi sağladığına işaret eden Çağırıcı, "Bu kapsamda birçok başarıya genel kolluğumuzla birlikte imza atılmıştır. Özel güvenlik görevlilerinin ihbarı ve bildirimleri ile yüzde 80 başarı sağlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Çağırıcı, Güvenlik-İş Sendikası olarak tüm özel güvenlik mesleği mensuplarının hak ve hukuk mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını belirterek, özel güvenlik görevlilerinin etkin bir şekilde vazife başında görevlerini yapmasına katkı sunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür etti.

Özel güvenlik görevlilerinin Kovid-19 salgını sürecinde hastaneler başta olmak üzere birçok kritik noktada görevlerinin başında olduğunu kaydeden Çağırıcı, "Kamu güvenliğini tamamlayıcı nitelikte görev yapan özel güvenlik görevlileri, salgın sürecinde fedakarca görev yaptı. Virüs nedeniyle çok sayıda meslektaşımız hayatını kaybetti. Beşikten mezara kadar hayatın her alanında görev yapan özel güvenlik görevlilerine özellikle pandemi döneminde fedakarca çalışmalarından ve kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çağırıcı, üyelerinin çalışma şartlarını ve gelirlerini iyileştirmek için gayretlerini sürdürdüklerini belirtti.

Özel güvenlik görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının müstakil bir kanunla belirlenmesi gerektiğini ifade eden Çağırıcı, bu kapsamda yıpranma hakkı, ödüllendirme, şehitlik ve gazilik taleplerinin de karşılanmasını istedi.

Yorumlar