Güneydoğu'da korkutan tablo: İkinci dalga uyarıları yapılıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında 1 Haziran'dan itibaren başlayan yeni normalleşme süreci bir çok ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da rehavete neden oldu. Kentte vaka sayısı 300'lere ulaşırken ikinci dalga uyarıları yapılmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu'da ikinci dalga uyarıları yapılıyor

Diyarbakır'da son bir haftalık süreçte koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı 300'ü geçince kentte ikinci dalga endişesi yaşanmaya başladı. Daha önce ilan edilen iki pandemi hastanesindeki koronavirüs klinik sayısı bire düşürülürken vakaların yeniden artmaya başlaması ile klinik sayısı 5'e çıkarıldı. Yatak kapasitelerinin dolduğu hastanelerde yeni tanı konulanlar, evlerinde izole edilmek zorunda kalınıyor. 

Türkiye'de iki aya yakın devam eden koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreci Diyarbakır'da rehavete neden oldu. Vatandaşların açıklanan sosyal mesafe ve maske zorunluluğuna uymaması nedeniyle kentteki vakalarda artış 300'lere ulaştı. Türkiye'de 11 Mart günü ilk koronavirüsün tespit edilmesiyle başlayan pandemi sürecinde başarılı çalışmalarla gündeme gelen Diyarbakır'da, son günlerde artan vakalar tedirginliğe yol açtı. 

VALİLİK MASKE ZORUNLULUĞU GETİRDİ

Vakalardaki artışın en büyük etkisi ise vatandaşların koronavirüs tedbirlerine yeterince uymadıklarından kaynaklandığı ortaya çıktı. Koronavirüs vakalarının artmasını değerlendiren Diyarbakır Valiliği, kent genelinde maskesiz dolaşmanın yasaklandığını duyurdu. Özellikle 1 Haziran'dan itibaren koronavirüs vakalarının artmasıyla kent merkezi ve birçok ilçedeki mahalle ve yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Yorumlar