Güney Kore'den Çin uçağının hava sahasını ihlal ettiği iddiası

ANKARA (AA) - Güney Kore, Çin keşif uçaklarının, hava savunma teşhiş bölgesini ihlal ettiğini savunarak, bu ülkeyi protesto etti.Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Çin'e ait bir keşif uçağının ülkenin...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'den Çin uçağının hava sahasını ihlal ettiği iddiası

ANKARA (AA) - Güney Kore, Çin keşif uçaklarının, hava savunma teşhiş bölgesini ihlal ettiğini savunarak, bu ülkeyi protesto etti.

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Çin'e ait bir keşif uçağının ülkenin kuzeyindeki hava savunma bölgesine girerek burada 4 saat kadar kaldığını açıkladı.

Güney Kore Hava Kuvvetleri, Çin uçağını izlemek için bölgeye bazı savaş uçakları gönderdi, ayrıca Pekin'i iki ülke arasındaki direkt hattan arayarak gerginliği artıracak ve kazalara yol açabilecek eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

Çin tarafı ise uluslararası hukuk çerçevesinde, uluslararası hava sahasında normal eğitim uçuşu gerçekleştirdiği açıklamasını yaptı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Çin'in Seul Büyükelçiliğinde görev yapan askeri ataşe Du Nongyi'yi bakanlığa çağırarak, söz konusu ihlali sert bir şekilde protesto etti.

Yorumlar