Papa, Venezuela konusunda ağız değiştirdi

Papa, daha önce ılımlı yaklaştığı Venezuela'da arabuluculuk konusunda şimdi ise uygun şartların henüz oluşmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Papa, Venezuela konusunda ağız değiştirdi

Papa Franciscus, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya gönderdiği mektupta, Venezuela'daki duruma Vatikan'ın müdahalesi için uygun şartların henüz oluşmadığını belirtti.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Venezuela'daki duruma Vatikan'ın müdahalesi ve ülkedeki siyasi krizde arabuluculuk yapması için uygun şartların henüz oluşmadığını belirtti.

Papa Franciscus, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 3 Şubat'ta mektupla, ülkesindeki durumla ilgili yardım talebine yine mektupla cevap verdi.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Papa Franciscus'un Maduro'ya gönderdiği mektubun bir kısmını yayımladı.

Papa Franciscus, 7 Şubat tarihli mektubunda, Maduro'nun arabuluculuk talebine karşı Venezuela'da mevcut durumda uygun şartların oluşmadığını ifade etti.

Venezuela halkının ortak refahının her türlü kişisel çıkarın üzerinde tutulması gerektiğini vurgulayan Papa, tarafların ülkede birlik ve barış için çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca Papa, "Venezuela'daki Katolik din adamlarının ülkedeki krizden barışçıl ve kurumsal şekilde çıkılması için büyük bir çaba sarf ettiklerini" kaydetti.

Yorumlar