Gündoğmuş Belediye Başkanı kim?

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren kim, nereli, kaç yaşında, neden tepki çekti, ne dedi? Türkiye, ülkenin ciğerlerini yakan ormanları söndürmekle meşgul olurken bazı medya kuruluşları polemikler çıkararak gündemi sulandırmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gündoğmuş Belediye Başkanı kim?

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren kimdir, nereldir, kaç yaşında ve neden gündeme geldi? Özeren, bir röportajı esnasında kullandığı bazı talihsiz ifadeler nedeniyle, gündemi yangınlar olan Türkiye'nin gündemine önemli bir konuymuş gibi konuldu. 

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, yangın bölgelerinde evleri yanan vatandaşlara ilişkin açıklamalarda bulunurken, yaptığı benzetmeyle bazı muhalif haber siteleri tarafından gündeme edildi. 

Yerel bir medya kuruluşuna değerlendirmelerde bulunan Özeren, TOKİ'nin, yangında evlerini kaybedenler için yeni evler yapacağı müjdesini sevinçle paylaşırken şu ifadeleri kullandı:  Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, çok düşük faizlerle, istedikleri şekilde evler yapılacak. Bunu söylemek doğru değil ama evi eski olan vatandaşlar, "Keşke bizim de evimiz yansaydı" diyecekler diye düşünüyorum. Onlara devletin teselli hibesi çok fazla.

Kendisi bir eğitimci olan Mehmet Özeren, 1964 de Gündoğmuş merkezde dünyaya geldi.

Bölge insanın yakından tanıyan bilen Özeren, ilk, ortaokul ve liseyi Gündoğmuş’ta okudu.

Özeren 9 Eylül Üniversitesi’ne bağlı Manisa E.Y.O’nu ve Eskişehir AÖF. İktisat Bölümünü bitirdi.

24 Yıl Eğitimci ve idareci olarak devlet hizmetinde görev yaptı.

2009‘da Ak Parti‘den Gündoğmuş Belediye Başkanı olarak başladığı göreve 2014’te tekrar seçildi.

Evli ve 3 erkek çocuk babasıdır. Mehmet Özeren, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan olup seçimi kazandı.


 

Yorumlar