Yeni Zelanda teröristlerinin notlarında dikkat çeken tarihler

Yeni Zelanda'da Müslümanları katleden teröristlerin düştüğü notlar dikkat çekiyor. Notların çoğunluğu Müslümanların Haçlılar ya da batılılar tarafından yenilgiye uğratıldıkları tarihler yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Zelanda teröristlerinin notlarında dikkat çeken tarihler

Yeni Zelanda teröristlerinin saldırıda kullandıkları silahların üzerine not düştükleri tarihler dikkat çekti.

Not düşülen tarihlerin tamamında Müslümanların yenilgiye uğratıldıkları savaşlar yer alıyor.

İşte o tarihlerden bazıları:

- 732 Emevilerin Fransa sınırlarında yenilgiye uğratılması

- 1189 3. Haçlı Seferi Akka Kuşatması

- 1451 2. Murad'ın Sırplar tarafından katledilişi

- 1673 Osmanlı Lehistan Seferi

- 1683 Viyana Seferi

- Skanderberg: Osmanlı'ya karşı ayaklanan Arnavut Lider

- Anton Lundin: İsveç'te 2 göçmen çocuğu öldürdü

- Martel: Endülüs Emevileri'ni durduran Frank Kralı 

İŞTE TERÖRİSTİN SİLAHINDA YER ALAN TARİHİ KİŞİLİKLER

Charles Martel (686-741): 10 Ekim 732’de Endülüs Emevi ordusunu Potiers’de mağlûp ederek Müslümanlar’ın Avrupa’nın tamamını ele geçirmelerine engel olan ve Emevi ordusunu İspanya’ya çekilmeye zorlayan Frank Krallığı’nın önemli devlet adamı ve generali.

Feliks Kazimiers Potocki (1630-1702): 1683’teki İkinci Viyana Kuşatması’nda Türkler’e karşı savaşan ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’’nın kumandasındaki Türk ordusunun geri çekilmesini sağlayanlardan olan Polonyalı asilzade.

Konstantin Asen (ölümü: 1277)): Büyük Bulgaristan kurma uğruna Bizansla, Macarlarla ve Teterlarla uzun yıllar mücadele eden Bulgar Kralı.

Michael Szilagly (1400-1460): Macar generali ve Mcaristan Kral Naibi. Macaristan’ın güçlü bir devlet olması için çalıştı ama Osmanlılar ile arasının bozulması üzerine İstanbul’a getirildi ve burada idam edildi.

Davit Ağmaşenebeli (1073-1125): 1121’de Selçuklu ordularını Didgori Savaşı’nda mağlup ederek Güristan’dan çıkartan ve daha sonra “aziz” ilân edilen Gürcü Kralı.

Davit Sosan (ölümü: 1207): Alan Prensi, Gürcistan’ın efsanevî kraliçesi Tamara’nın kocası ve özellikle Selçuklular’a karşı Gürcistan’a başarılar kazandıran ordu kumandanı.

Dimitri Senyavin (1763-1831): Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya arasında 1806’da başlayan ve altı sene devam eden savaş sırasında Seydi Ali Paşa kumandasındaki Türk donanmasını Çanakkale’de ve Limni’de bozguna uğratıp Ege’dekiOsmanlı gücünü ortadan kaldıran Rus generali.

Marko Antonio Bragadin (1523-1571): İkinci Selim zamanında Kıbrıs’ı fethetmek için açılan seferde Türk kuvvetlerini durdurmaya çalışan Venedikli amiral. 30 Temmuz 1571’de teslim oldu ama elindeki Türk esirlerin tamamını öldürttüğü ortaya çıkınca bu cinayetleri işlerken uyguladığı metodlarla, yani önce kulakları ve burnu kesilerek, ardından da derisi yüzülerek idam edildi. Kemikleri seneler sonra Venedik’teki bir kiliseye nakledildi ama masum esirleri öldürtmesi Avrupa’daki tarih kitaplarında yazılmadı, bunun yerine “Barbar Türkler, teslim olan Venedikli General’in derisini yüzdüler” şeklinde hatırlandı.

Ernst Rüdiger von Starhemberg (1899-1956): Bir ara Hitler ile çalışan, daha sonra Arjantin’e yerleşen ve neonazilerin kahraman kabul ettikleri Avusturyalı prens.

Josue Estebanez: 11 Kasım 2007’de Madrid’de Carlos Palomino’yu bıçaklayarak öldüren ve neonazilerin kahraman ilân ettikleri İspanyol neonazi dazlak.

Alexandre Bissionette: 29 Ocak 2017’de Kanada’da bir camiye saldırarak altı kişiyi katleden ve 40 yıl hapse mahkum olan terorist.

Yorumlar