Yarışmacı değil, kolektif çalışma temelli eğitim sistemi başarılı olur

Bursa İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yarışmacı değil, kolektif çalışma temelli eğitim sistemi başarılı olur

Bursa İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı Necatibey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapıldı. Bursa eğitiminin masaya yatırıldığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ve Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın yanı sıra, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Ali Dursun, Şube Müdürü Tahsin Yazır ile komisyonda görevli okul müdürleri katıldı.

    Eğitim sistemini gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleriyle karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Eyüp Sabri Kartal, “Finlandiya’nın eğitim sistemi Dünyada en başarılı eğitim sitemi olarak görülüyor. Finlandiya eğitim sistemi neden başarılı? Finlandiya’da yarışmacı sistem değil, birlikte iş yapabilme, kolektif çalışma ve en önemlisi paylaşmacı bir sistem var. Başarılarının en büyük nedeni budur.” dedi.

    Hedeflerinin öğrencileri bir üst öğrenime ve hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu ifade eden Mustafa Bilici de “4 ayda bir gerçekleştirdiğimiz İl Milli Eğitim Komisyonu'nu Bursa eğitiminin bakanlar kurulu olarak görüyorum. Burada alınan kararların bağlayıcı özelliği var ve okullarımızda uygulanıyor. Bu nedenle üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

    İl Maarif Müfettişleri Başkanı Ali Dursun da, Bursa eğitiminin sıçrama yaptığını belirterek, bu gün gelinen noktanın daha iyisinin araştırılması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından başlayan İl Milli Eğitim Komisyon Toplantısı'nda Bursa eğitimi masaya yatırıldı.
CİHAN

Yorumlar