Vatandaş marketin reklam poşetine ücret ödemek istemiyor

Çevre kirliliğinin önlenmesi için hayata geçirilen ücretli poşet uygulamasında vatandaş, marketlerin reklamlarına ücret ödemek istemediğini belirterek tepki gösteriyor. Market hem ürününü, hem poşeti satıyor üstüne bir de reklamını yaptırıyor, bu durum vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş marketin reklam poşetine ücret ödemek istemiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ücretli poşet” uygulamasından sonra poşetlerdeki reklam ve şirket logolarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Palandöken, reklam yapılan tüm bez torbaların da ücretsiz olmasını istedi. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren ücretli poşet gündemdeki yerini koruyor. Uygulamaya destek artarken, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Bazı işletmeler sattıkları poşetlerin üstüne reklamlarını basarak uygulamayı fırsata çevirdi” dedi.

Ücretli poşet uygulamasına alışmaya çalışan vatandaş ve esnaf, aynı zamanda ilginç örneklerle de karşılaşıyor. Poşeti markete geri iade edenler, file çantaları satanlar derken son günlerde özellikle reklam içeren poşetlere tepki var. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bazı işletmeler sattıkları poşetlerin üstüne reklamlarını basarak uygulamayı fırsata çevirdi. Bu tür uygulamalar doğayı korumada samimi değil. Ücretli poşetler kesinlikle reklam ve satış sloganı içermemeli" diye konuştu.

incir marketler ve AVM’lerin sattıkları poşetlere logolarını ve satış sloganlarını bastığını belirten Palandöken, poşetlerin işletmelerin reklamına “alet edildiğini”, vatandaşların ise ücret ödedikleri poşetlerle marketlerin reklamını yapmak istemediğini vurguladı.

Öte yandan, ülke çapından ilginç girişimcilik örnekleri de görüntülere yansıyor. Poşet modasına uyan girişimcilerin durumdan vazife çıkararak gelir elde etme yöntemleri merakla takip ediliyor.

Yorumlar