Ünal, yeni askerlik sistemi için tarih verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama yaptı. Ünal, yeni askerlik sisteminin Nisan ayında gündeme gelebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ünal, yeni askerlik sistemi için tarih verdi

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yeni askerlik sitemine de değinen Ünal tarih verdi.

Milyonlar tarafından merakla beklenen yeni askerlik sistemine ilişkin düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünal, "Muhtemelen Nisan ayında gelir." dedi.

Hem Cumhurbaşkanı hem de grup başkanının bu yönde bazı açıklamalar yaptıklarını söyleyen Ünal, "Nisan ayı içerisinde bu şekillenir ve TBMM'nin gündemine gelir öyle gözüküyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DA AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, bedelli askerlik konusunda da, "Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkide bir çıkacak mı çıkmayacak mı böyle bir şey olmayacak. Eğitim durumuna bağlı olmaksızın, isteyen herkes bedelli askerliğe başvurabilecek. Bedelli askerlikten yararlanmaya hak kazananlar 1 aylık temel askerlik eğitimlerinin ardından terhis edilecekler" bilgisini paylaştı.

Yorumlar