Twitter bir saat çöktü, milyonlarca dolar kaybetti

Dünya genelinde yaklaşık bir saatlik bir çökme yaşayan Twitter'ın hisse senetleri yüzde 1 oranında düşüş yaşadı. Düşüş, Twitter'a milyonlarca dolar para kaybettirdi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter bir saat çöktü, milyonlarca dolar kaybetti

Sosyal medya platformu Twitter'a dünyanın bazı bölgelerinde erişilemezken, şirketin hisseleri yüzde 1 oranında değer kaybetti. Bu milyonlarca dolar anlamına geliyor.

Twitter'a girmeye çalışanlar, yaklaşık bir saat boyunca "Teknik bir sorun var. Fark ettiğin için teşekkürler, bunu yakında düzelteceğiz ve her şeyi eski haline getireceğiz" hata mesajıyla karşılaştı.

Sosyal medya platformlarındaki erişim sorunlarını izleyen DownDetector isimli web sitesi ise Twitter'la ilgili hata bildirimlerinin Türkiye saatiyle 20:46'da yoğunlaştığını gösteriyor. Siteye ulaşan sorun bildirimi sayısı 70 bini geçti.

Twitter, sorunun nedeniyle ilgili olarak, "İç konfigürasyon değişikliği nedeniyle Twitter servis dışı kalmıştır. Bazı kullanıcılar erişim sorunu yaşıyor" açıklamasını yaptı. Ardından "Bizi özlediniz mi?" tweetini paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook hesabından Twitter'a erişim sorunuyla ilgili "Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." açıklamasını yaptı.

Yorumlar