Türkiye YPG'yi vurmaya başladı

Türkiye, obüs toplarıyla Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentinin kırsalındaki terör örgütü YPG'nin mevzilerini bombalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye YPG'yi vurmaya başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye, PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'ye karşı harekete geçti. Türkiye, obüs toplarıyla Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentinin kırsalındaki YPG mevzilerini bombalıyor. Suriye içerisinde ve sınırında, yapılacak Afrin operasyonu nedeniyle büyük bir askeri sevkiyat yapıldığı bildirildi.

Suriye'de son durum haritası

TSK, Kilis sınırdan YPG'nin elindeki Afrin kenti kırsalındaki örgütün mevzilerini obüs toplarıyla bombalıyor. Türkiye bombardımanı saat 22:30 sularında başlatırken, şimdiye kadar 20 civarında top atışının gerçekleştiği öğrenildi. Türkiye, Afrin'e bağlı Kestelcindo, Menaz, Şero, Malikiye ve Eyndakka bölgesindeki YPG mevzilerini obüs toplarıyla bombalarken,YPG ise havan toplarıyla karşılık veriyor.

Türkiye'nin operasyon düzenlediği bölge

Türkiye'nin obüs toplarıyla vurmasıyla YPG'nin Afrin kırsalında ÖSO'ya karşı yürüttüğü saldırılarını kırmak için yaptığı belirtilirken, TSK ve ÖSO'nun Afrin'e bağlı Telrıfat ve Minig Askeri Üssü'ne yönelik yapacağı operasyonun ise çok yakında başlayacağı ifade ediliyor.

Türkiye ve ÖSO yapacağı operasyon kapsamında Suriye içerisinde ve sınırda yoğun bir askeri sevkiyat yapıyor.

Minag Askeri Üssü Afrin kentine 15 kilometre yakınlıkta bulunuyor ve büyük bir stratejik öneme sahip.

Yorumlar