Türkiye Suudi Arabistan'ın açıklamasından tatmin olmadı

Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, cinayetin önceden planlandığını bildiklerini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, şahsın nasıl öldürüleceğinin önceden planlandığını, olay yerindeki hazırlıklardan anlaşıldığını söyledi. Çavuşoğlu, bu cinayetin Türkiye tarafından araştırılarak soruşturulması gerektiğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Suudi Arabistan'ın açıklamasından tatmin olmadı

Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili itiraflarla dolu açıklamasından sonra Türkiye'den ilk yorum geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyri ile sabah saatlerinde görüştüklerini, ondan sonra da Suudi Arabistan Başsavcısının açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, cinayetin önceden planlandığını bildiklerini ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, şahsın nasıl öldürüleceğinin önceden planlandığını, olay yerindeki hazırlıklardan anlaşıldığını söyledi. Çavuşoğlu, bu cinayetin Türkiye tarafından araştırılarak soruşturulması gerektiğini kaydetti. 

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında, cinayetin en önemli noktalarından biri olan cesedin nerede olduğu konusunun ise hala netleşmemiş olmasının en sorunlu nokta olduğunu söyledi. 

Konun yakın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu konuda şeffaf bir şekilde işbirliği yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar