Türkiye Rusya'dan Mihraç Ural'ı istedi

Çavuşoğlu, terörist Mihraç Ural'ın sahte belgelerle Soçi Kongresi'ne katıldığını, Rusya'dan bu şahsın Türkiye'ye iade edilmesinin istendiğini bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Rusya'dan Mihraç Ural'ı istedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi'deki Suriye zirvesine katılan Mihraç Ural için, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk. Rusya'dan tutuklanmasını ve iadesini istedik" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye zirvesini değerlendirdi. Zirveyi başarılı olarak niteleyen Çavuşoğlu, "Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı.Başlangıçta bazı sorunlar olsa da başarılı bir zirve oldu." dedi. 

Çavuşoğlu, Reyhanlı katliamı sanığı terörist Mihraç Ural’ın Soçi’ye katılmasına tepki göstererek şunları söyledi;

"Bu teröristin orada olması konusunda tavrımızı koyduk, Rusya'dan izahat istedik. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız da Putin'le yaptığı görüşmede rahatsızlığımızı dile getirdi.

Bu terörist kırmızı listede. Öyle görünüyor ki sahte belgelerle gitmiş, sayın Putin de buna vurgu yaptı.

Bize verilen listede bu teröristin ismi yok. Türkiye’ye iade edilmesini istedik.  Rusya çalışmasını yapıyor. Bir teröristin bizimle işbirliği yapan bir ülkede böyle şov yapamaması gerekiyor

52 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

THKP-C Acilciler lideri Mihraç Ural, 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının sanığı olarak aranıyor. Saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmişti."

Yorumlar

demir yahut rusya tutuklasın