Türkiye-Libya arasında imzalanan anlaşmanın yürürlük tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakat muhtırasının yürürlüğe gireceği tarih belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Libya arasında imzalanan anlaşmanın yürürlük tarihi belli oldu

Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Mustafa es-Serrac geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelmiş ve Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

İki lider yürüttükleri başbaşa görüşmelerin ardından  "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Meclis'te onay alan Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat muhtırasının yürürlük tarihi de belli oldu.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Mustafa es-Serrac ile imzalanan mutabakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

Meclis'te onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yer alan kararda 27 Kasım'da İstanbul'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın yürürlük tarihinin 8 Aralık 2019 olarak tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince verildi.

Karara göre, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" geçtiğimiz 8 Aralık tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş oldu.

Yorumlar