TÜGVA'dan Çanakkale şehitleri için anlamlı anma

Çanakkale destanının 100. yılı olması münasebetiyle TÜGVA Kartal İlçe temsilciliğinin düzenlemiş olduğu etkinliğinde salon doldu taştı.

Google Haberlere Abone ol
TÜGVA'dan Çanakkale şehitleri için anlamlı anma

Çoğunluğu gençlerin oluşturduğu programda heyecan ve gam bir aradaydı. Kur’an tilaveti ile başlayan programda İlçe Temsilcisi Abdullah Gümüş’ün ve İl mümessili M.Fatih Kacır’ın konuşması sonrası “Tek ihtimal Çanakkale” adlı tiyatro oyunu sahnedeydi.

İlçe mümessili Abdullah GÜMÜŞ konuşmasında;


Çanakkale savaşının bulunduğu zamanlarda oldukça çok mektep mezun verememişti. Çünkü bütün gençler vatanını müdafaa üzere Çanakkale’deydi.. Evet belki diploma alamadılar, evet mezun olamadılar, fakat onlar Yüce Allah’ın onlara vermiş bulunduğu en şerefli diploma bulunan şehadet diplomasını almışlardı.

Çanakkaleyi Çanakkale oluşturan gelen düşmanlar değil, zaten onlar 1071’den bu yana gelip gidiyorlar, Çanakkaleyi Çanakkale oluşturan onları karşılayan  soylu ruhtur. Asil duruştur. Çanakkale,  yokluğun varlığı, maneviyatın maddiyatı kazandıği yerdir.

Bu destan, vatanı, bayrağı, milleti ve dini için canını Allah yolunda feda eden şehitlerin destanıdır. Bu destan, kendi yarası kanarken düşmanın yarasını saran mehmetçiğin destanıdır. İşte biz böyle soylu ruha sahip ecdadın torunlarıyız.

Dolayısıyla İslam coğrafyasının kaderi de, geleceği de bu neslin torunları bulunan biz gençlere bağlıdır.

Türkiye’de bilhassa biz gençlerin atacağı müspet her bir adım - Suriye’de Filistin’de, Mynmar’da, Arakan’da,   genç kardeşlerimizin gözyaşına mendil olacağını hiç bir süre unutmamalıyız. İnşaallah Türkiye Gençlik Vakfı şekilde her vakit beraber, -olumlu adımlar atmak için yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar