Trump: Türkiye Bağdadi operasyonunda yardımcı oldu

ABD Başkanı Donald Trump, 26 Ekim 2019 tarihinde İdlib'de öldürülen terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi operasyonunda Türkiye'nin yardımcı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Türkiye Bağdadi operasyonunda yardımcı oldu

NATO liderler zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelen ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri ile bir araya geldi. Trump, burada yaptığı açıklamada İdlib kırsalında 26 Ekim tarihinde yapılan operasyonla öldürülen Bağdadi operasyonunda Türkiye'nin yardımcı olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un NATO’nun beyin ölümü yaşadığını belirten açıklamasına tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı. NATO'ya en çok Fransa'nın ihtiyacı var. Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli" ifadelerini kullandı.

Trump: Türkiye Bağdadi operasyonunda yardımcı oldu

Ayrıca Fransa ekonomisinin iyi olmadığını savunan Donald Trump, Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemediğini söyledi. Trump, "Vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil" dedi.

Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade eden Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi anlşatıklarını söyledi. Trump, "Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar" açıklamasında bulundu.

Trump, "Bagdadi operasyonunda Türkiye çok yardımcı oldu. Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi" dedi.

Yorumlar