Suriyelilere bir lokma ekmeği çok gören CHP'li başkana AK Parti'den çok sert tepki

Bolu'da seçildikten sonra ilk icraatı Suriyeliler'e verilen yardımları kesen CHP'li belediye başkanı Tanju Özcan'a AK Parti'den çok sert tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "Utanç verici" diyerek, Özcan'a öptüğü Kur'an-ı Kerim'de bulunan Bakara Suresi'ni okumasını tavsiye etti.

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilere bir lokma ekmeği çok gören CHP'li başkana AK Parti'den çok sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyelilere yönelik yaptırımlarını sert sözlerle eleştirdi.

Çelik, "Avrupa'daki aşırı sağcıların, faşistlerin kullandığı argüman Bolu'da da kullanılıyor. Kendisine sosyal demokratım diyen tarihin hiçbir döneminde sosyal demokrat olmamış CHP'nin bu isme karşı tavır koyması gerekir." dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Siyasi hayatımızda ilk defa açık ve aleni bir ırkçılığın ortaya koyduğunu gördük.

Bolu Belediye Başkanı, ilk icraat olarak kentte yaşayan Suriyelilere nakti ve ayni yardımın kesildiğini ilan etmiştir.Yurtdışında aşırı sağcılar vardır ve ırkçı ve nefret politikası dilini kullanırlar. Bu bizde ilk defa oluyor. Kendisi Kur'anı Kerim'i okuyarak göreve başlıyor. Kendisine öptüğü Kur'anı okumasını tavsiye ediyoruz. Bakara Suresi 178. ayetini okumasını tavsiye ediyoruz.

Avrupa'daki aşırı sağcıların, faşistlerin kullandığı argüman Bolu'da da kullanılıyor. Sanki mülteciler olmasa bir cennetmiş gibi, hayatın akışındaki her türlü sıkıntılar bu mültecilere yüklenmeye çalışılıyor.

Kendisine sosyal demokratım diyen tarihin hiçbir döneminde sosyal demokrat olmamış CHP'nin bu isme karşı tavır koyması gerekir.

Yorumlar

Gülver Bizler Suriyelilere verdiğiniz bir lokma ekmeği çok görmedik, sizler işin cılkını çıkardınız. Suriyelilere tanıdığınız hakları, verdiğiniz bir lokma ekmeği kendi halkınıza çok gördünüz...