Sınırda hareketlilik, Fırat'ın doğusuna operasyon her an başlayabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusuna operasyon" sinyali vermesinden sonra Suriye sınırında askeri hareketlilik başladı. Çok sayıda JÖH birlikleri ve komandolar bölgeye sevk edildi. Operasyonun ne zaman başlayacağı henüz belli değil ancak her an harekatın başlayacağı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sınırda hareketlilik, Fırat'ın doğusuna operasyon her an başlayabilir

Suriye'nin kuzey doğusundaki terör yapılanmalarına yönelik Türkiye'nin operasyon başlatacağı yönündeki açıklamalardan sonra sınır bölgesinde hareketlilik başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusundaki terörist yuvalarını temizlemek için harekete geçeceklerinin sinyalini vermişti. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra sınırda hareketlilik başladı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Suriye sınırındaki birliklere askeri sevkiyat sürdürülürken, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden askeri konvoy geçti.

Türkiye’deki çeşitli bölgelerden gönderilen zırhlı araçlar ile komando birlikleri ve JÖH birlikleri Hatay’a geldi.

Hassa ilçesinden güvenlik önlemleri altında geçen konvoy, Suriye sınırındaki birliklere doğru hareket etti.

Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen araçların, takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ESED'DEN MEDET UMUYOR

Öte yandan PKK-PYD terör örgütü, Türkiye'nin operasyon kararlığından sonra Şam yönetimine çağrıda bulundu. Türkiye'nin operasyon ihtimaline karşı Şam yönetiminin tavır koymasını isteyen terör örgütü açıkça yardım çağrısında bulundu.

Yorumlar