Selahattin Demirtaş'tan CHP ve İyi Parti ittifakı için oy çağrısı

Selahattin Demirtaş, 31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin aday çıkarmadığı illerde sandık başına gidilmesi gerektiği belirterek, isim vermeden, CHP ve İyi Parti adaylarına oy verilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan CHP ve İyi Parti ittifakı için oy çağrısı

Selahattin Demirtaş, pazar günü yapılacak seçimler öncesinde açıklama yaptı. 

Açıklamada, HDP'nin aday çıkarmadığı bölgelerde sandık başına gidilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Demirtaş, CHP ve İyi Parti ittifakını ima ederek, HDP'nin belirlediği strateji kapsamında oy verilmesi gerektiğini söyledi. 

İşte Demirtaş'ın yaptığı o açıklama: 

Herkese merhabalar. Biliyorum, seçim sürecinde zaman zaman çok öfkelendiniz, isyan ettiniz. Haklısınız da. Ama artık bunları aşan bir durumdayız. Pazar günü sandıklar kuruluyor. Sandığa giderken, yanınıza günlük sığ siyasi tartışmaları almayın lütfen. Onları geride bırakın.

Geçmiş tümden önemsiz değildir. Geçmişi, gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı kesinlikle unutmayalım. Ama gelecek daha önemlidir. Daha iyi bir gelecek için, tüm seçmenlerimizi, partimiz HDP'nin seçim stratejisine destek olmaya çağırıyorum.

Bu seçimin belirleyicisi direkt olarak sizsiniz. Belirleyici etkimizi sadece kayyumlardan geri alacağımız şehirlerde değil, her yerde göstermek için tarihi bir fırsat var kapımızda. Aday çıkarmadığımız şehirlerde kullanacağımız stratejik oylar, gücümüzün göstergesi olacak

Yorumlar