Sayıştay'dan CHP adayını yalanlayan açıklama

Ortak yayında Sayıştay raporunun elinde olduğunu ileri sürerek İBB'nin zarar ettirildiğini ileri süren CHP adayı İmamoğlu'nu yalanlayan açıklama geldi. Sayıştay, 2018 raporunun henüz sonuçlanmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sayıştay'dan CHP adayını yalanlayan açıklama

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında dün gece yaşanan canlı yayın tartışmasında Sayıştay raporu polemiği yaşanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumu ile ilgili Sayıştay'ın tek açıklaması 23 Mayıs'ta yayınladı. Bu açıklamada, 2019 yılına ait herhangi bir denetim raporu bulunmadığı 2018 yılı raporunun da henüz sonuçlanmamış olduğu vurgulanıyor...

Sayıştay'a ait olduğu iddia edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali bilançoları ile ilgili olduğu ifade edilen raporlar dün geceki Yıldırım-İmamoğlu zirvesinde de gündeme geldi.

Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sayıştay'ın raporu olduğu iddia ettiği belge üzerinden çeşitli rakamlar verdi. Ancak bu konuda Sayıştay Başkanlığı'nın geçen ay yaptığı açıklama İmamoğlu'nun açıklamalarındaki iddiaları reddeder nitelikte.

İŞTE SAYIŞTAY'IN 23 MAYIS TARİHLİ O AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında, Sayıştay Raporları dayanak gösterilmek suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştırılarak bazı belediyelerin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendirmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmayan haberlere yer verilmiş olup, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

"KURUMUMUZUN SAYGINLIĞI ZEDELENMEKTEDİR"

Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır.

Diğer taraftan geçmiş yıllara ilişkin denetim raporları ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmakta olup, Sayıştay raporlarında, haberlerde yer aldığı şekliyle bir tespit veya değerlendirme bulunmamaktadır. Söz konusu haberlerde yer alan açıklama ve değerlendirmelerin kaynağı tarafımızca bilinmemekte olup, Sayıştay raporlarından alınmış gibi gösterilmesi belli maksatla yapılmış olup, gerçekle bağdaşmamaktadır. Sayıştay raporlarında yer almayan bilgilerin Kurumumuzun adı kullanılarak basın yayın organlarında yer alması, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine yol açtığı gibi Sayıştay'ın saygınlığını da zedelemektedir. Yayıncılık etiği ile bağdaşmayan, kamuoyunu yanıltıcı bu tür haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YILDIRIM: SAYIŞTAY, BİZİ DOĞRULUYOR

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ortak yayınla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, yayının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını ifade ederken, Sayıştay'ın bugün yaptığı açıklamayla ilgili soruya da 'Sayıştay bizim söylediklerimizi doğruluyor, demek ki Ekrem bey yanlış biliyor' dedi
 

Yorumlar