Rizespor-Galatasaray maçı yeniden oynansın başvurusu

Rizespor cehpesi, kural hatası nedeniyle Rizespor-Galatasaray maçının yeniden oynanması için TFF'ye başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rizespor-Galatasaray maçı yeniden oynansın başvurusu

Galatasaray maçında kural hatası yapıldığını iddia eden Rizespor, karşılaşmanın tekrar oynanması için TFF'ye başvuracaklarını açıkladı.

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'u 3-2 yendiği maçın yankıları devam ediyor. Hakem Serkan Çınar'ın kararlarına isyan eden Rizespor cephesi, mücadelede kural hatası yapıldığı gerekçesiyle TFF'ye itiraz etmeye hazırlanıyor.

Galatasaray'ın Marcao'nun yerde kalmasıyla kazandığı penaltı atışını Diagne gole çeviremedi. Atış esnasında ceza sahasına giren futbolculardan dolayı penaltının tekrar edilmesi gerektiğini söyleyenler olsa da Rizespor bambaşka bir itirazla TFF'ye gidiyor.

Rizespor cephesi, Galatasaray'ın kazandığı penaltıda Marcao'nun korner kullanılmadan önce yerde kaldığını ve top oyunda olmadığı için penaltı verilemeyeceğini ifade ediyor.

Hakemin kurallara uymadığını belirten Rizespor, "kural hatası" yapıldığı gerekçesiyle TFF'ye maçın tekrar oynanması için başvuru yapacak.

Rizespor-Galatasaray maçı yeniden oynansın başvurusu

Radyospor'a konuşan Rizespor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Hasan Yavuz Bakır, "Diagne’nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğu spor kamuoyunda iddia edildi. Bu konuyla ilgili avukatlarımız gerekli incelemeleri başlattı. TFF'ye maçın tekrar oynaması için başvuruda bulunacağız" dedi.

KURAL HATASI MI, HAKEM HATASI MI?

Konuyla ilgili IFAB kuralı şu şekildi: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.

Rizespor-Galatasaray maçı yeniden oynansın başvurusu

Ancak yaşanan bu pozisyonun kural hatası değil, hakem hatası olduğunu savunanlar da var.

Yorumlar