Oylar, CHP'lilerin makam odalarının bulunduğu binada sayılacak

CHP'li Maltepe Belediye Başkanı ve başkan yardımcılarının makam odası olarak kullandığı Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde oyların sayılmaması için AK Parti tarafından yapılan başvuru, ilçe seçim kurulunca kabul edilirken; CHP'nin itirazı üzerine il seçim kurulu tarafından reddedildi. İl seçim kurulu, CHP'lilerin yönetim binası olarak kullandığı merkezde oyların sayılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Oylar, CHP'lilerin makam odalarının bulunduğu binada sayılacak

İstanbul'da seçimlerin iptal edilmesine neden olan usulsüzlükler hala tartışılırken, İl Seçim Kurulu tartışmalı yeni bir karara daha imza attı. AK Parti, CHP'lilerin yönetim merkezi olarak kullandığı, CHP'li belediye başkanı ve başkan yardımcılarının makam odalarının bulunduğu Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde oy sayımı yapılamayacağını belirterek, ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunmuştu. İlçe seçim kurulu AK Parti'nin bu talebini kabul etmişti. Ancak İl Seçim Kurulu, CHP'nin itirazı üzerine bu talebin reddine karar verdi.

AK Parti başvuru dilekçesinde, bu merkezin konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı Gülsuyu mahallesine çok yakın olması nedeniyle hem sandık güvenliği, hem de seçimde görev yapacak şahısların güvenliğinin sağlanamayacağına dikkat çekildi.

AK Parti’nin dilekçesinde, bu merkezin CHP’nin ‘Seçim bürosu’ olarak kullandığına dikkat çekilerek, ‘tarafsızlık konusunda derin kaygı’ oluştuğu da dile getirilmişti. Dilekçede “Belediyeye ait birçok müdürlüğün merkezinin burası olduğu başkan yardımcısı Canan Döner ve başkan Ali Kılıç’ın makam odalarının bu yerde bulunduğu belediyeye ait 15 misafirhane otel odasının da bu yerde olduğu göz önünde bulundurulduğunda tarafsızlık ilkesi gereği Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin seçim merkezi olmaması gerektiği yadsınamaz bir gerçektir” görüşlerine yer verildi. Maltepe İstanbul 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da bu talep üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğünün de görüşünü alarak seçim merkezi olarak Müzahir Sille Spor Kompleksinin kullanılmasına karar verdi.

YSK VE İL SEÇİM KURULU AK PARTİ'NİN TALEBİNİ REDDETTİ

CHP bu kararın ardından İstanbul İl Seçim Kuruluna başvurarak, 23 Haziran seçimlerinde yeniden Türkan Saylan Kültür Merkezinin kullanılmasını talep etti. İl seçim kurulu, CHP’nin başvurusu üzerine ilçe seçim kurulunun kararını kaldırarak, seçim merkezi olarak yeniden Türkan Saylan Kültür Merkezini belirledi. İl Seçim kurulunun kararında, “Seçim sonuçları alınıncaya kadar Türkan Saylan Kültür Merkezindeki güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alınmasına, ayrıca bu binada bulunan, Maltepe belediye başkanının ikinci makam odasının, başkan yardımcılarının makam odasının ve buna bağlı birimlerin, otel olarak kullanılan kısımlardaki faaliyetlerin durdurulmasına karar verilmiştir” denildi. İl seçim kurulu, bu süre içinde Maltepe belediye başkanı dâhil hiç kimsenin, ilçe seçim kurullarının izni olmadan binaya giremeyeceğine de hükmetti. 23 Haziran seçim sonuçları alınıncaya kadar bu binada sadece ilçe seçim kurulları tarafından gerekli görülen temizlik ve teknik işler yürütülmesi kararı da alındı.

Öte yandan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aldığı karara karşı YSK’ya başvurdu ve Türkan Saylan Kültür Merkezinin ‘Seçim merkezi’ olarak kullanılmaya devam edilmesi kararının iptal edilmesini istedi. Ancak YSK, AK Parti’nin bu başvurusunu reddetti. İstanbul il seçim kurulunun kararının geçerli olacağını belirtti.

chp

Yorumlar

ihsan yeni hırsızlıklara zemin hazırlanıyor