Öcalan'ın çağrısına Erdoğan'dan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalan'ın HDP'ye yönelik, "Tarafsız kalın" çağrısıyla ilgili, "Hamdolsun Binali Bey'in bunlarla bir alakası yok. Biz sadece MHP ile kurduğumuz ittifak ile yolumuza devam ediyoruz. Burada bir liderlik mücadelesi var ve Öcalan Demirtaş ve dağa mesajlarını veriyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Öcalan'ın çağrısına Erdoğan'dan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın hapisteki elebaşı Abdullah Öcalan'ın HDP'ye yaptığı, "Tarafsız kalın" şeklinde çağrısıyla ilgili sorular üzerine yorumlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumunda şunları söyledi: 

Bir iktidar mücadelesi var. HDP-PKK kanadında yaşanan bu savaş Demirtaş, Öcalan arasında da yaşanıyor. Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Demirtaş'a hesap sormaktan dağa hesap sormaya varana kadar. Onları kendisine ihanet ettiğini düşünüyor. Siz beni destekliyorsanız ne oraya ne buraya gidin, kendi gücünüzü ortaya koyun şeklinde bir hava söz konusu. PKK'nın bir kanadı CHP adayına destek veriyor, bir kanadı 3. yol diyor. Hamdolsun Binali Bey'in bunlarla bir alakası yok. Biz sadece MHP ile kurduğumuz ittifak ile yolumuza devam ediyoruz. Burada bir liderlik mücadelesi var ve Öcalan Demirtaş ve dağa mesajlarını veriyor. Kürt kardeşlerimin istismarına önem veririm.

Yorumlar