O Ses Türkiye birincisi Ferat Üngür'den açıklama

O Ses Türkiye 2019 yarışmasının birincisi Ferat Üngür, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla gözaltına alındı. Ferat Üngür, daha sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Üngür açıklama yaparak, "İlgimin bulunmadığı bir sosyal medya beğenisi nedeniyle bilgime başvurulmuştur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
O Ses Türkiye birincisi Ferat Üngür'den açıklama

O Ses Türkiye 2019 yarışmasında birincilik elde eden Ferat Üngür, iddiaya göre terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır'da gözaltına alındı.

İddiaya göre Ferat Üngür, sosyal medya hesabında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İddiaya göre terör örgütü PKK/KCK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi, engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı değerlendirilen şarkıcı Ferat Üngür evinde gözaltına alındı.

Ferat Üngür; ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Ferat Üngür sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

16 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce ilgimin bulunmadığı sosyal medya beğenisi nedeniyle bilgime başvurulmuştur. Bahse konu işlemin yapılmasının hemen ardından Emniyet Müdürlüğünden çıktığımı ve günlük programıma devam ettiğimi ifade eder, saygılarımı sunarım.

Yorumlar